ingen kyrklig debatt

Rubriken ovan tror jag kan fungera ganska så illdådigt. Jag gillar sista ordet – illdådigt. Det kommer sig av att äldsta dottern myntat uttrycket Nu illdådar pappa! när hon erfarit hur jag i olika framför allt kyrkliga sammanhang lagt listiga förslag eller uttryckt åsikter som får folk av annan mening att bekänna färg på ett sätt de innerst inte vill. Sådant är exempel på illdådande.
 
Vidare: Jag har märkt att om jag sent en kväll skriver ett blogginlägg i något kyrkligt debatterande når besökstalet på bloggen en topp dagen efter. Gissar att det beror på att intittare via dagens kyrka klickat för att se och att en del av mina lite mer kyrkligt intresserade ”vänner” på Facebook gjort sammarlunda. Bland dessa kan jag ana att rubriken ingen kyrklig debatt skapar någon sorts förtanke av typen Nu skriver han ett debattinlägg om att inget debatteras! – typ.
 
Inget kan vara mer fel. Inläggstiteln ingen kyrklig debatt skall denna gång tas som en helt bokstavlig beskrivning av vad detta inlägg är – alltså inte ett dugg kyrkligt och inte heller debattigt. Alltså verkligen ingen kyrklig debatt.
Vad det handlar om är att under den helg barnbarnen var på besök hann jag inte filma dem mycket men dock en del. På ANDRA BLOGGEN finns en redigerad filmsnutt om två minuter med de två i huvudrollerna – här. Klicka dig dit och njut.
 
Fast visst har jag kyrkliga åsikter liksom åsikter värda debattinlägg också i andra saker. Dock var det inte vad detta inlägg kom att innehålla ty här var det verkligen frågan om ingen kyrklig debatt.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Det är ju tur att barnbarn inte behöver debatteras - bara älskas.

(Fast man kan inte hålla läsarna på halster hur länge som helst. Till slut måste dom mättas av ett engagerat inlägg om något som den kyrkliga överheten hittat på.)

Svar: Problemet är att den kyrkliga överheten inte (just nu) hittar på så mycket som känns angeläget att engagera sig i. På min lilla bortglömda underhetsnivå i inlandet händer dock både ditt och datt samtidigt som det också händer att varken ditt eller datt händer. Kommande helgs dop och konfirmation och annat kommer jag att berätta om - men det är ju inget debattämne direkt.
stigstrombergsson

2012-08-08 @ 10:38:04
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se
Postat av: Gunvor Vennberg

Jag gick på den helt klart. Men jag vet vad du kan skriva om. Just detta: Vad den kyrkliga överheten inte gör. Jag har varit en hel del i FB-gruppen om kyrkohandboken. Men en sak stör mig ganska mycket, nämligen den att det inte skrivs några inlägg eller ens kommentarer av några tillhörande nämnda överhet i stort sett. Antingen är de väl på semester eller också är de för fina för att diskutera eller åtminstone gjuta olja på vågorna för oss andra. Om man nu lyckats rekrytera över 3000 pers till en FB-grupp varav många högt uppsatta i Svk borde man väl ändå ta vara på det förtroendet och engagemanget och inte lämna debatten åt sitt öde. Då börjar man ju undra om det verkligen är någon vits att debattera där. Det är tillräckligt många som är med för att det ska ha betydelse vad det blir av gruppen.

2012-08-10 @ 21:44:40
URL: http://gunvorvennberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0