snåla pitebor!

Jag vet inte om jag fattat det rätt men som jag fattat det har det gjort mig en liten smula småsur. När jag är småsur blir jag grinig – och det är jag nu.

Det är alltså så att jag och min madam varje vardagsmorgon kan hämta Lokala Världsbladet alias Piteå-Tidningen ur brevlådan. Det hämtaren får i tassen är inte världens största nyhetsdrake men tillräcklig för att under frukosten förse oss med vad som sig i närområdet tilldragit hafver. Såhär långt är ju allting både frid och Freud men för mig som är en bloggare av enkla men jätteviktiga tankar finns ett trist inslag i det hela.

Understundom önskar jag ju beblogga något som står i tidningen eller bara hänvisa till något kul, skojigt, allvarligt eller läsvärt. Detta gör jag bland annat för levandes personer som läser min blogg men bebor andra orter och regioner. Men jag kan inte länka till materialetMen eftersom tidningen inte låter människor läsa hela artiklarna om de inte prenumererar på den digitala varianten.

Gissningsvis tror man att man att detta sätt är ett smart sätt att hindra folk att gratisläsa och att de då skulle välja att få pappersbladet i brevlådan – som jag och min madam. Det kan väl fungera på ortsbor av äldre årgångar men folk som bor annorstans eller ungdomar som lever på, av, ur och via nätet gör inte det valet utan kommer att välja att avstå från allt tidningen vill meddela. Tidningens policy blir rent kontraproduktiv – alltså!

Därför att man gör såhär kan jag inte länka till exempel till artikeln om Valborgsmässoaftonen på Lillstrand – inklusive ett litet referat av vad jag sa. Inte heller artikeln om tidigare elever vid folkhögskolans Volontärlinje just hemkomna från Malawi kan jag länka till. Eller avslöjade om hur Älvsby högstadium gör sensationellt dåliga resultat.

Som uppvuxen i Luleå med föräldrarnas rötter i Skellefteå har jag alltid haft bilden att pitebor är snåla och hopplösts inskränkta till sin egen lilla geografiska verklighet. Tidningens hållning i denna fråga stärker min uppfattning.

Och nu återstår det 3 minuter till kvällens avsnitt av The Event som jag skall växelse med VM-matchen Sverige-USA på annan kanal: 4-1 efter två perioder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0