översnöad i uppland

Nu är det några dagar sedan jag medelst ett blogginlägg spred ljus i den trägna läsekretsens blekgrå midvintertillvaro alternativt försåg var eventuell ny-läsare av engångssnitt med en bländande intellektuell blixt från den molngrå himlen. För det är just så vädret har varit där vars jag nu befinner mig i Svealand – blekgrått molningt midvintrigt. Det har inneburit mer snöskottning de senaste två dagarna är på hela vintern hemma i Norrbotten.

Jag och madammen var således inte mer än hemkomna från Björkliden förrän det blev dags att ånyo anförtro sig åt Statens Järnvägarns person-transporterande verksamhet med ankomst Uppsala bara två timmar sent. Mer exakt faktiskt 1 timme 58 minuter så vi får se hur resegarantin utfaller. Hursomhelst innebar det andra par-resan på kort tid med ett par vuxna barn kvarlämnade i hemmaboendefastigheten.

Trevlig samvaro har det blivit i några dagar med madammens broder strax utanför Uppsala samt idag också med hennes övriga två syskon samt svärmodern. Full kubbning hela tiden. Då det på grund av geografin blir tidsmässigt långt mellan träffarna är det mycket som bethöver pratas ikapp av vad som sig tilldragit hafvigt sedan sist i vart och ett av de fem hushåll det faktiskt blir frågan om. Således har jag varken hunnit läsa eller blogga, knappt ens se efter på Facebook hur livet framskrider för människor som valt att där fråga om jag vill vara deras så kallade vän*.

I morgon kväll anträds resan norrut på nytt med beräknad hemkomst söndag förmiddag. Måndag morgon startar arbetet på skolan på nytt och tillvaron går in i vardagar på nytt. Inte helt fel – typ.



* Begreppet vän på Facebook har nog en ganska vid och varierande mening. Jag har verkliga vänner som inte är vänner på Facebook (eftersom de inte vidgat sitt liv på det sättet) och vänner på Facebook som jag knappt skulle känna igen om jag mötte dem på gatan. En del har hundratals vänner på Fäjan – jag har bara 167.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0