livskraft x 2

Tyra har varit här!! Hon och hennes föräldrar kom på Annandagen och for igår.

Egentligen är det märkligt hur mycket livskraft som ryms i en liten människa som är knappt två år. Full fart hela dagarna med att leka och kommendera. Sitta här! illustrerat med ett dunkande i golvet bredvid sig själv. Säsa bok! är själva avsikten med sittandet – tre böcker alternativt en bok tre varv. Iska! beledsagat av knuffande av köksstol mot diskbänken för aktivitet där. Titta på! med ibland ivägenvarande närhet till vassa köksknivar, varma spishällar och heta ugnar. Potta signalerar trängande  behov men på vägen dit färdavbrått med ropet Bok! och hämtande av sju stycken. Och hela tiden – nästan – på gott humör.

När våra barn var små och vi besökte deras far- och morföräldrar hade jag och madammen det betydligt lugnare än vad det är nu med småbarn i huset. Våra föräldrar hade mer bråda dagar med sällskap kring benen hela tiden. När Tyra med mor och far reste igår kväll tackade vår son och hans fästmö för ett par sköna dagars vila – och nätters. Bilden visar den lilla vaknande i farmor och farfars säng.

Det stora lägret Livskraft Polar pågår för närvarande på Älvsby folkhögskola. Cirka 100-talet ungdomar – mestadels hörande till EFS i Norrbottens hank och stör – är samlade till några dagars samvaro, gudstjänster, Bibelstudier och andra aktiviteten under temat Frihet. Temat har delats in under flera aspekter:

Fri att tro
första kvällen – då bland annat jag deltog 22.30 som celebrant vid en Mässa som kanske skulle kunnat rubricerats Fri som Barabbas.
Fri från synden den 29:e – celebrerade Mässa igen i vilken en av ungdomarna ansvarade för beredelsen Du är förlåten.
Fri att älska – dagens tema om bland annat samlevnad, sex, äktenskap.
Fri att följa – imorgon då jag skall ansvara för ett Bibelstudium på förmiddagen. Deltagarna har fått välja grund- eller fördjupningsnivå. Det tema jag fått att behandla tillsammans med 30 ”djupingar” är: Annorlunda liv! Leva som kristen. Motverka prestationskrav. Ändå allvar. Nåd.
Det finns mycket Livskraft i 100 ungdomar…

Rubriken blev inte livskraft x 3 då jag är ytterligt tveksam till om det finns livskraft i min skidåkning. Vara hur det vara vill med det. Idag var jag i alla fall utan fall ute på mina julklappsskidor. Vad gäller de paketen var överaskningsmomentet vid klapputdelningen minimal. Jag hade själv tidigt i julveckan provat och valt både skor och vallningsfria turåkningsskidor för terräng- och fjällbruk. Det mellantinget behövs då löparskidor är alldeles för sladdriga utanför preparerade spår och slalomlaggen en ren katastrof i skog och mark, på sjöar och isar och längs leder och skoterspår.

Jag testade grejerna på skoterleden som jag kommer på bara jag tar mig förbi våra egna vinbärsbuskar. Jag polemasade på genom skogen en bakväg till folkhögskolan, drack en kopp kaffe och trevade mig sedan hem i mörkret. Tveksamt livskraftig.


Kommentarer
Postat av: SSu

Vilken tur att du fick bilskjuts från folkhögskolan en av kvällarna, då:-)

2011-12-31 @ 14:08:59
URL: http://stigsundstrom.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0