spridning x3

Direkt efter att ha publicerat förra inlägget om morgonens gudstjänst på folkhögskolan pekfingervalsar jag vidare på ett inlägg till – om annat som hänt idag.

Efter gudstjänster drack alla de närvarande kaffe för att sedan återvända till skolans kapell – men nu i omvänd riktning. Då fungerar kapellet som aula och vi undfägnades alla fram till lunch av det som fyra tidigare elever hade att berätta om sitt dryga halvår i Afrika. Förra läsåret gick de Volontärlinjen och i augusti reste de ut till Malawi. Väl hemkomna för en vecka sedan hade de mycket att berätta och lyckades på ett bra sätt sprida intresset till andra.

Geografisk spridning har drabbat familjen. Jag och madammen placerade oss i den nyåtgärdade bilen* och for till äldsta dottern i Umeå där detta skrivs. Yngste sonen får därför hemmavid ett servicefritt veckoslut – fast han vaktar huset.

Bloggandets vana eller ovana har spritt sig i bekantskapskretsen. Prästkollegan Stig Sundström – jag brukar nämna honom med omskrivningen Jag vet vad han heter och jag vet var han bor – är verksam i Älvsby församling och har nu blivit bloggare. För att han skall känna kraven starkare och de förpliktigande plågorna större länkar jag till honom nere till höger. Läs det han skriver.


* Fordonet hade blivit återkallat för åtgärdande av mindre lyckad konstruktionsdetalj. Jag fattade aldrig riktigt vad det var frågan om men nu skall det i alla fall inte kunna ske att bilen börjar spontanbrinna om den står stilla i spöregn – märkligt.

Kommentarer
Postat av: Stig Sundström

Tackar ödmjukast för omnämnandet, och för länken!

2011-04-17 @ 06:47:47
URL: http://stigsundstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0