dagen inget hänt

Ibland brukar man säga: Idag har absolut ingenting hänt!

Ser man noga på det påståendet är det en självmotsägande orimlighet. Själva satsen är en logisk kullerbyttagroda av högsta grad. Det händer ju alltid något – egentligen och i värsta fall är det just att en händelselöshet blir händelsen för dagen. Och då hände det ju något – fast det känns som inget hände. Typ.

Att en dag kan kännas händelsefattig är liksom en annan sak. Då menar man visserligen att det hänt något, men bara litet. Också det påståendet är i och för sig lite märkligt. Som regel betyder det inte att händelserna varit få utan bara att de varit ungefär av samma slag som andra dagar. Brist på variation alltså. Inte nödvändigtvis brist på antal – det fattigdom brukar betyda.

Just att monotona händelser ses som brist på händelser ses av exemplet att när solen går upp på morgonen räknar vi inte det som en händelse fast det händer varje dag. Skulle det hända sig att den inte gick upp en morgon skulle det å andra sidan betraktas som en förfärligt anmärkningsvärd händelse – fast det då inte hänt något.

Vad har hänt som gör att jag trasslar in den här typen av händelsefunderingar? Svar: Platt intet!
Inget speciellt har hänt idag. Arbete på skolan, kursplaneringar, undervisning över internet, en lektion, mer kursutveckling. En absolut vanlig dag då det varit något hela tiden men ändå har liksom inget påtagligt hänt.

Eller i vart fall inte mycket som hänt utöver att fyra av förra läsårets elever på Volontärlinjen kom till skolan efter att ha varit i Malawi sedan augusti förra året. Det var i och för sig en icke daglig händelse som hände. Men i övrigt hände – och händer – bara vanliga saker typiska för händelselösa onsdagar.Och det är nu händelsevis kvar 7 minuter tills kvällens onsdagshändelse händer: ett avsnitt av serien The Event.


Kommentarer
Postat av: Stig Sundström

Hoppas att det snart händer mer så jag får någonting att kommentera:-)

2011-04-15 @ 19:06:44
URL: http://stigsundstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0