händelse, -n, -er, -erna

Så som rubriken är skriven brukar ord stå i ordböcker. Först ges ordets grundform, sedan bestämd form singular, så pluralen och sist den bestämda formen för plural, alltså flertal. Som beskrivning av helgen blir det perfekt då den innehållit händelser av för varje månad ökande vikt.

Tyra – alltså barnbarnet – kom med föräldrar redan på fredagskvällen. Det är minsann en händelse som i sig innehåller många små händelser av jättekuligt slag. Nya miner, nya förmågor. En knapp två minuter lång filmdokumentation av det sju månader gamla flickebarnet hittas på ANDRA BLOGGEN om man klickar här. Bilden som bepryder detta inlägg är ur denna film.

Andra händelser tappar jag som bevakningen av när det finns fint besök i kåken. Säkert har det hänt något ute i stora världen liksom i det lilla samhället jag bebor. Händelser av stor eller betydelselös karaktär men som bara passerar obemärkt. Kanske blir det anledning att återkomma till något sedan jag givits möjligheten att uppdatera mig något. Den händelse det innebär att vi nu i bostaden har trådlöst intenet och därmed befriats från sjuttioelva sladdar och lika många kablar – och som sönerna till den teknologie idiot jag är har installerat och fixat till - är väl inte värt att nämna egentligen.

Som slutknorr på detta inlägg vill jag fästa läsarens uppmärksamhet på en händelse som snart timar. Andra avsnittet av den nya serien The Event – händelsen – sänds i kväll och till programstart återstår nu 47 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0