jeremia om afhs

Vad gäller rubriksättningen och bildvalen till olika blogginlägg kan sägas att de följer två – minst – principer. En sådan är att överskrifter och bilder på ett inte självklart sätt men ändå skall ha relation till inläggets innehåll. Blogghistoriskt finns härlokala exempel på att detta varit mer än lovligt krystat. Sedan – och det är viktigt – skall rubriken vara så kort att när den står listad till höger skall rymmas på en rad.

För att då ta detta skriveris rubrik som exempel kan sägas att om det som förkortningen afhs betyder skulle skrivits ut hade minst en radbrytning skett till höger och av den anledningen valde jag den i olika sammanhang gängse förkortningen för Älvsby folkhögskola.* OBServera vidare att det står Jeremia – inte jeremiad. Med en sådan brukar avses gnällig klagovisa och nog kan jag hemfalla åt sådant, men det är inte på tapeten nu. Långt därifrån! Generellt har jag inget jeremiadande att komma med när det gäller min arbetsplats. Tvärtom. Arbetsuppgifter, elever, kollegor – hela kittet – fyller mig kanske inte varje dag med explosiv extas av lycka men är alltsammans klart på pluskontot. Till och med rejält plus av meningsfullhet och tillfredsställelse.**

Det är Jeremia – profeten i Gamla testamentet – som på något sätt har med skolan att göra.
Profeten Jeremia om Älvsby folkhögskola
skulle alltså vara den fullskrivna rubriken.
Men det hade ju inneburit radbrytning.

I lördags var det å skolan fullt rajtajtanatn. Folkhögskolans dag genomfördes med en mängd olika inslag. Idrottsligt hade stafetten Älvsbyn runt start och målgång på skolan, loppisstånd fanns, utställning av olika elevgruppers arbeten mm mm. Välbesökt! Till och med mycket välbesökt. Och tidningsrapporterat bland annat här.

Dagens sista programpunkt var en andakt i kapellet. Vansklig sak eftersom det inte går att avgöra på förhand antalet besökare. Fyra till fyrtio är ett beräknat intervall och det kom att landa på ganska mitt emellan. I någon mån kan det vara intressant att notera vilka kända individer som var där men än intressantare är de kända personer som väjde i dörren. Så nog funderar jag hur det kommer sig att en del mot aktuellt klockslag beger sig på vandring genom skolans långa korridorer men just i dörröppningen eller två meter innan backar ur från något som enligt programmet ”hör till” och brukar ta cirka 20 minuter.*** 
Inom ramen för andakten funderade jag en del utifrån kapitel 29 i Jeremias bok i Gamla testamentet. Att det blev så berodde inte på annat än att några verser därifrån hör till femte söndagen i Påsktiden, alltså den helg som lördagen inleder.

När jag nu ser till den textmassa jag redan knapprat ned inser jag att om jag här och nu skulle återberätta de tankarna skulle detta inlägg bli onödigt långt och timmen alltför sen. Återkommer vad det lider därför i ärendet i nytt inlägg under rubriken jeremia om afhs – 2. Läs dock gärna kapitlet – Jeremia 29 alltså – innan.


*  Förekommer i webbsammanhang där www.alvsbyfolkhogskola.nu och www.afhs.nu landar på samma hemsida. Jag föredrar faktiskt det tidigare då jag tycker det blir tydligt. Sedan kan sägas att dubletteriet vidare leder till att jag på jobbet i en och samma brevlåda får epost skriven förnamn punkt efternamn snabel-a alvsbyfolkhogskola punkt nu som förnamn punkt efternamn snabel-a förkortningen punkt nu. Och med mitt efternamn blir ju det förstnämnda jättelångt.
**  Skulle det vara på annat vis vore bloggen ändå inte platsen att jeremiadera i frågan. Friktioner och/eller konflikter på arbetsplatsen eller annat sammanhang man hart när dagligen befinner sig i skall hanteras där och inte på nätet.
***  Sedan finns de – elever och personal – som inte ens tar promenaden genom korridorerna men de torde nog haft något annat viktigt de bara ”måste” ha utfört – särskilt som de i några fall fortfarande befann sig på skolan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0