be utbilda påverka

  • Tiden är inne för palestinier och israeler att dela en rättvis fred.
  • Tiden är inne för frihet från ockupation.
  • Tiden är inne för lika rättigheter.
  • Tiden är inne att hela såren i själarna.

De fyra punkterna är min egen översättning från Kyrkornas Världsråds upprop för 29 maj till 4 juni som World Week for Peace in Palestine Israel. Be, utbilda och påverka är vad det handlar om. Mer om det hittar man här.

Den bön de kristna i området önskar vi ska med-be i är denna – som finns här:

Barmhärtige Gud, vår himmelske Fader, Skapare och uppehållare av varje människoliv, vi tackar och lovprisar dig för att du har gett oss din ende Son, Jesus Kristus — hans födelse i Betlehem, hans gärning i detta heliga land, hans död på korset och hans uppståndelse och himmelsfärd. Han kom för att försona landet och världen. Han kom som Fredsfursten. 
Vi tackar dig för varje kyrka och varje församling i hela världen som ber för fred tillsammans med oss denna dag. Vår heliga stad och vårt land är i stort behov av fred.
I din gränslösa och ofattbara kärlek till alla människor, låt din försonings kraft och fred fylla allas hjärtan, både  israelers och palestiniers och överbrygga allt som skiljer kulturer och religioner åt.
I  landet som du gjorde heligt, befria oss alla från likgiltighet, förakt och våld, som bara skapar hat och död. Öppna hjärtan och sinnen både bland palestinier och israeler!
Ge frihet och värdighet åt folket i Gaza som lever under betryck, hot och blockader.
Vägled de styrande i detta land, rena sinnen och hjärtan, så de blir sanna och verkliga tjänare till sina folk. 
Låt ditt ord av kärlek till alla höras, led oss till rättvisa i alla länder, och ge oss kraft att förkunna ditt rike, som överbryggar det som skiljer och hindrar oss — låt ditt rike komma. 
Allt detta ber vi om i Jesu Kristi namn, han som rev ner skiljemurar som delar vår mänsklighet och genom sin heliga Ande ber med oss alla. Amen." 


Kommentarer
Postat av: Egon Berglund

Ja just nu behövs många böner för Palestinas folk. Just nu är åtta fartyg fyllda med förnödenheter styr som styr mot Gazas hamn. Vi får be för dem att de får komma fram.

2010-05-30 @ 21:32:11
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0