godmodets triumf

Som en konstig ironi var huvudrubriken på Lokala Världsbladet förstasida tisdagen 2 mars: Barnafödandet minskar kraftigt. Så tokfel! Så totalt tokfel! I vart fall vad gäller sånt jag känner mig knuten till i min närhet.

I förra inlägget nämnde jag tisdagsmorgontanken - Idag är jag nog inte lätt att få på dåligt humör! – och faktiskt har den hållit hela dagen. Godmodigheten har överlevt personaldagens överläggningar både vad gäller interna saker på skolan och skolans externa relationer till en och annan samverkanspart. Ingen må härav tro att vi egentligen har problem av värre art. Bort det! Men åsiktsskillnader finns givetvis i ett arbetslag där kreativa tankar och viljor byter argument. En vanlig dag kanske jag blivit missmodig över någon del av innehållet men så inte idag!

Inte ens första programmet i Jonas Gardells TV-serie
Åh, Herregud! rubbade mitt godmod trots att det var både ytligt och svamligt. Jag har läst hans böcker Om Gud och Om Jesus och det är ju i sak samma tankar han driver i TV fast samt på ett blajigt sätt. Böckerna är bättre och nog faktiskt värda att läsa – framför allt den förstnämnda – även om han drar både en och flera felaktiga slutsatser.

Men som sagt fick inte ens Gardell på provokativt häcklarhumör med sig själv i centrum mig att bli sned. Sitter i stället med ett enfaldigt flin i ansiktet och tittar ofta på stora bilden i förra inlägget. Knasigt? Det finns folk som sagt mig att jag – speciellt jag – kommer att bli
extra knasig av att ha barnbarn. Kanske är/blir det sant men jag gissar att jag om några dagar ändå mitt i glädjen kommer att kunna mobilisera min klassiskt kärva surhet över till exempel ”evengelium” enligt Gardell eller nåt liknande – men så inte idag.

När nu detta skrivs och publiceras har uret tippat över midnatt och det har blivit 3 mars. 86 år skulle lilla Tyras pappas farfar blivit idag om han fått leva och på nåt sätt passar orden i psalm 297 vers 2 mina känslor just nu.

Tidevarv komma, tidevarv försvinna,
släkten följa släktens gång.
Aldrig förstummas tonen från himlen
i själens glada pilgrimssång.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Grattis till gullet, hälsar diakonissan i Malmberget

2010-03-03 @ 13:14:52
Postat av: Mormor Maria

Hon är så söööööt!! Helt bedårande!! Träffade henne igår, och kunde knappt slita mig därifrån.

2010-03-04 @ 08:24:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0