fäjsbåck mm

Internet är en vidunderlig sak som hela tiden utvecklas. Min användning av detsamma utvecklas också successivt även om det mest verkar följa den devis som förra rektorn på folkhögskolan själv sade sig leva efter i hart när alla stycken: Går stadigt framåt men ett steg efter! De orden är tillämpbara även om jag nog inte bara är ett eller två utan flera steg efter vad gäller internättande.

Nåväl – blogg har jag haft ett tag. En alltigenom privat och personlig blogg för åsikter, tyckerier och exponerad kreativitet som det står i ingressen. Vad som rör sig på den vet den regelbundne granskaren och eventuell insnubblad nyläsare inbjudes att botanisera bland inlägg, kategorier och länkar. Så görandes torde den görande finna att innehållet här är en blandning mellan åsikter i främst kyrkliga frågor, snobbigt refererande till böcker, snack om väder, arbete, någon resa, fritid, en och annan predikan osv. Familje-relaterade berättelser dyker också upp här och var men inte speciellt mycket. Mina nära anhöriga figurerar dessutom inte med namn eller bild utan omskrives alltid. Vad gäller länkandet är det personligt främst till folk jag känner utanför familjen samt lite kyrk- och frikyrkoanknutna spridda skurar.

För ett antal år sedan blev jag en på Lunarstorm. Utlösande faktor till detta var några elever med mycket trasiga högstadiebetyg och eftersom de som mest var på lunar skaffade jag mig också en identitet där och med Lunarstorm som överenskommet arbetsredskap baxades dessa elever till godkänt i religion. Detta var mitt första försök att delvis arbeta med hjälp av så kallade sociala medier.

FaceBook
blev jag utlurad till av en god vän från Egypten. Han och en till från den koptiska kyrkan var stationerade på folkhögskolan en termin för några år sedan och genom FaceBook har vi sedan dess hållit sporadisk kontakt. Sista året har fäjsbåckandet vuxit men inte främst som instrument för pedagogiskt arbete utan mer på kul som ett sätt att se vad familjemedlemmar och så kallade vänner gör. En viss men liten relation till arbetet kom genom att jag efter nyår anslöt till ett försök några gjorde att efter lägret Livskraft Polar starta diskussionsforum i fäjsbåck.

Ett försök till arbetsrelaterat bloggande – bloggen preacherteacher – gjordes för ett år sedan men jag märkte att en sådan historia krävde en enligt min mening alltför stor självcensur så det lades i malpåse. En andra blogg öppnades i höstas i ett annat bloggsystem som tillåter enkel direktpublicering av bilder via mobiltelefon och till och med klarar av smärre filmsnuttar. Denna andra blogg för för närvarande en tynande parallelltillvaro invid denna som är mitt primära sätt att ge uttryck för åsikter, tyckerier och exponerad kreativitet.

Nu är det eljest!!
Tyra tarvar träget tittande!!

Dels handlar det här om FaceBook där Tyras far – som liten här i huset kallad hattifnatten – och mor utplacerar bilder och notiser. Jag anar att det för mig kommer att bli betydligt mer fäjsbåckande än tillförne.

Vidare skapar jag härinvid den nya kategorin Farfar funderar för att dit sortera mitt eget skrivande kring barnbarnet och farfarsrollen som i bägge fallen förtjänar en mer upphöjd plats än den mer intetsägande kategorin Allmänt. Kategorin Bildinlägg försvinner.

Barnets moder har under lång tid haft en egen blogg som jag inte – likt de egna barnens bloggar – gett mina läsare länk till. Då jag antar att den bloggen nu under överskådlig tid kommer att fyllas av notiser, bilder och kommentarer främst kring Tyra Isabelle Strömbergsson öden och äventyr direktar jag härmed den som är intresserad dit med den engelsktklingande länken tyra tales. Länken kyrkokartan tas bort.

Tack vare internet kunde jag prydas detta inlägg med en bättre och skarpare bild från... Gissa!
Jo, just FaceBook.


Kommentarer
Postat av: lostfanet

Går det att få bli din vän på facebook igen? Bäste Jedimästare; mina inlägg får ingen styckeindelning. Jag skriver med styckeindelning men när jag publicerar så hoppar texten ihop. Vad kan det bero på? Hur lyckas du med styckeindelningen?

2010-03-04 @ 20:29:55
Postat av: bloggaren själv

Jag skriver inläggen i ordbehandlingsprogram, kursiverar, styckeindelar, fetstilar och har mig. Ser till att formatet är "standard" eller "brödtext" - bror på om det är Word eller Open Office. Kopierar sedan in texten i bloggen och får justera styckeindelningen något. Dra ihop texten, faktiskt.

2010-03-04 @ 23:31:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0