hemma igen

31 juli på kvällen.

Med förra blogginlägget är allt som skrevs under resan till Norge och fjällen publicerat. Givetvis hände mer, togs fler bilder, upplevdes mer och tänktes mer. Inte minst stimuleras – tycker jag – tankeapparaten av att benen går.

Vi lämnade alltså vår lägerplats och gick tillbaka mot Abisko. Man kan tro det skulle vara lätt hela tiden men så blev inte fallet. Dimma gjorde att vi efter det att vi lämnat sjökanterna faktiskt ibland upplevde problem med riktningen. Rösmarkeringar är ibland svåra nog att se i stenskravelområden och i dimma är det ännu marigare. Dessutom syns inte upptrampad stig i block- och hällmark. Kompassen kom till och med fram vid ett tillfälle.

Samtidigt var det också fascinerande. Den oinvigde tror kanske att fjäll bara är makro-miljö med toppar, dalar, branter, forsar och fall. Givetvis finns detta men mikro-miljön är minst lika intressant. Enskilda stenar, växter och fler växter som också bidrar till vandringarnas kvalitet.

Vad det led kom vi i alla fall ned under molntaket och vi kunde tydligare se vart vi var på väg. Ändå tog vi miste på gångstig och hamnade vid 16-tiden i Abisko Östra två km från Abisko Turist. Detta gjorde inget eftersom gången i terräng med detta blev ett par tusen meter kortare.
Madammen tog en landsvägspromenad på 2 km och hämtade bilen.

Nere vid vägen hade solen brutit igenom och ett kort rådslag hölls om huruvida vi skulle stanna ett dygn till för att gå en dagstur eller bara vara kvar. Beslut togs dock enhälligt och snabbt att rikta fordonet hemåt. Mat- och tankpaus togs i Kiruna – Giron – och 23.30 parkerade vi framfört vårt eget lilla hus och semestertrippen kunde anses avslutad.

Semestern – i mitt fall sommarlovet – har dock hållit i sig några dagar till. Madammen börjar om arbetet på måndag och jag startar redan i morgon med predikan i Högmässa i Älvsby kyrka. Med den gudstjänsten startar så två veckors intensivt arbete på folkhögskolan med tjugotalet fotbollskonfirmander. Lärarsommarledigheten blev detta år således påtagligt naggad i kanten. Stimulerande ändå. Riktigt spännande faktiskt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0