forskningsuppgift?

Ibland – men inte ofta – funderar jag på om någon om låt oss säga 100 år kommer att doktorera på mina predikningar, föredrag, bloggskriverier och annat. Projektet skulle ju kunna genomföras eftersom allt finns till största delen i text och det gäller bara att lappar sparas vid framtida bodelning. Nu ligger jag givetvis inte vaken grubblandes kring detta men undrar ibland vad ett sådant arbete skulle leda till för resultat både vad gäller alstrens innehåll och mitt mentala tillstånd. Det finns ju folk som gått igenom till exempel Den Heliga Birgittas, Martin Luthers och Fjodor Dostojevskis skriverier och korat dem till neurotiska depparjeppar med åtminstone periodvist glapp i hjärnkontoret eller någon annan lämplig diagnos. Inte jämställer jag mig med dessa resar – bort det! – men vad skulle analysen leda till? Läsekretsen inbjudes att medelst kommentar-funktionen härstädes inkomma med seriösa och mindre seriösa förslag.

Bloggandet har haft ett nästan veckolångt uppehåll* beroende på att jag befunnit mig i utlandet och på höglandet. Min vana trogen har jag oregelbundet fört dagbok i akt och mening för att att under kategorien Speciella resor delge denna bloggs läsekrets vad som hänt, känts och tänkts. Skriverierna har mestadels skett i en liten söt anteckningsbok jag inhandlade i El Salvador för mer än femton år sedan och som jag råkade hitta i en låda innan avfärd.

Renskrivning av sådant tar tid och annat värt att beblogga kommer troligen att smyga sig in innan allt är färdigt. Må så ske! Forskaren om 100 år kommer väl därför att diagnostisera bloggen på samma sätt som Martin Luther i sitt företal till Hebreerbrevet beskrev den skriften: Mig synes det, såsom vore denne epistel sammansatt af många stycken och afhandlande ej i ordning ett visst ämne**. I vart fall kommer alla inlägg kopplade till resan att prydas av Sillsallaten, det gamla unionsmärket som fanns på svenska och norska flaggan till unions-upplösningen 1905***.


* Att bloggen under min veckolånga tystnad ändå dagligen haft mellan 20 och 30 besökare är då lika märkligt som hedrande.
** Att reformatorn i denna sak hade helt fel är en helt annan sak.
*** I konsekvensens namn läggs bilden i efterskott också in i inlägget andningshålet jäkkvik.


Kommentarer
Postat av: Eva

Jag önskar mig en dikt om hålat och ohålat papper.

Hälsningar från en som har tänkt

2010-07-29 @ 22:59:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0