dålig kondis?

24 juli kväll

Vi kom alltså fram om fredagen och installerade oss där vars dottern bor. Hon – plus en arbetskompis – bor ovanför ett garage i ett par mysiga rum och disponerar kök, toa osv i arbetsgivarens bostad. Där sov vi första natten för att sedan flytta till det vandrarhem som hör till Fiskekrogen som är dotterns arbetsplats.

Lördagen tänktes som en utflykt till ett ställe som heter Ballstad ungefär en timme väster om Henningsvær där vi bor. Sagt och rattat. Dit kom vi och begynte en vad norrmännen kallar tur dvs fotvandring uppför backar – fast vi ämnade hålla oss strax invid sjösidan vilket här betyder havsytan.

Nu är det så att jag vid 57 års ungdom inte är världens spänstfenomen. Skulle givetvis ägnat mer tid åt att hurta och jogga och träna hålla på men helt bortom all räddning räknar jag mig ändå inte – än. Har lite högt blodtryck som medicineras på ett sätt som jag för närvarande nog bedömer vara i övermått. Hursomhelst märkte jag att efter ungefär en kilometer så vill som krafterna bara rinna av. Dottern och sonen fotsatte den mer strapatsberäknade turen medan jag och madammen – efter en verderkvickande paus – höll oss på lägre höjder.

Blev i alla fall en fin dag med utevistelse i fint väder i vackert landskap.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0