lite länkeri

Vill bara såhär i brådraskandet remittera läsaren till andra intressigheter som jag stött över* då och då då jag de senaste dygnen under korta stunder surfat på ytan av cyberoceanen**. Det blir länkar av lite olika slag. Kanske kommer någon av dem att införlivas med länkförteckningen till höger – något framtiden kommer att visa.

I en krönika – gäst-sådan – i tidningen Dagen har Anders Sjöberg under rubriken Demokratin som successiv uppenbarelse skrivit klokt om den förändrade beslutsstrukturen i Svenska kyrkan. Sjöberg är före detta missionsföreståndare inom EFS vilket innebar att han var den inomkyrkliga – nåja – organisationens högsta höna. I krönikan analyserar han förhållandet mellan trons, lärans och bekännelsens roll i kyrkan och det i höstas tillämpade voteringsförfarandet som trots att biskopsmöte och läronämnd var mycket långt från konsensus genomförde en principiell viktig läroutvidgning eller dito förändring. Läs och begrunda.

Via bloggen minsta bröders länkförteckning fann jag den mycket intressanta hemsidan ifamericansknew med information om situationen i Mellanöstern. På denna stora webbplats finns länkar och underavdelningar med artiklar, tabeller och diagram som är mycket klargörande i många frågor. Betraktansvärt!

Vidare: Samme bloggar berättar i sitt inlägg Bloggar från Västbanken om en annan blogg jag fann både hade ett fantastisk sympatiskt utseende och ett intressant innehåll. Den bloggägaren är en för mig okänd prästkollega - Gunnar Stenberg - som just nu är i Betlehem som ekumenisk följeslagare utsänd på uppdrag av Kyrkornas Världsråd. Läs hans ögonvittnesrapporter från vardagen på Västbanken.

Utöver detta är väl allt OK. Har inte blivit farfar än...


*  Orden stött över är en kreativ mix av uttrycken snubblat över och stött på.
** Att surfa i cyberrymden eller surfa på nätet är vedertagna sätt att beskriva en laptops-relaterad ofta passiv aktivitet. Bägge representerar en konstig blandning av metaforer. Att surfa i rymd går ju inte eftersom surfning som regel sker på en yta och skulle en surfare i sin vågade verksamhet stöta på ett nät torde väl själva surfningen trassla till sig alldeles. Eller?

Kommentarer
Postat av: Dessa min minsta bröder

Jag har följt reserapporterna från SKR:s följeslagare nu under ett antal år, noterar att präster från Sv. Kyrkan och andra som är aktiva där,har tagit ett stort ansvar att ställa upp som följeslagare nere i Palestina. En uppgift som inte är helt ofarlig, men ack så viktigt för att bygga ett hopp om en bättre framtid för människorna där, om vi kristna sviker dem, vem skall de då vända sitt hopp till? Känner han som sitter med i uttagningskommiteen, påtalade den uppenbara underskottet av intresse från "frikyrkornas" håll, trots att även de är medlemmar i SKR. Och främst från "frikyrkans" pastorer.

2010-01-20 @ 06:47:25
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0