väderstyre mm

Jag – eller rättare sagt: vi – äger en manick – eller rättare sagt: två – som styr vädret. Någon annan slutsats går inte att dar av denna vinters framfart. Växlingscykeln mellan ymnigt snöfall – smällkall kyla följer exakt manickanvändningen fasföskjutet ett steg.

Väderstyrningsmanicken – eller rättare sagt väderstyrningsmanickarna – är de kupévärmare vi har i familjens bilar. Exakt som atomklocka fungerar de små fläktarnas manipulation av det väder jag tidigare misstänkt vara en produkt av nyckfulla orakelgivare på SMHI. Har man dem – alltså värmarna, inte meteorologerna – ikopplade börjar det om natten spysnöa vilket gör att snön smälter på bilens ovansida och därifrån nedrunnen ombildas till is i dörrar, framför lyktor, i lås och på platser som hindrar öppnandet av motorhuvar och koffert-luckor. Detta är mycket irriterande.
Alltså och således forcerandes de uppkomna snö- och ishindren desarmeras därför givetvis värmeaggregaten varvid det inom några timmar slutar snöa för att i stället bli rent grishuttrigt kallt. Effekten av detta blir att man fryser aschlet av sig när man nästa gång sätter sig i bilen. För att förhindra förfrysning av den andra skinkan nästa gång det skall åkas pluggas därför kuppén i igen varvid det givetvis snart börjar snöa vilket medför att det smälter så att det bildas is och för att stoppa detta tas värmen bort så det blir stjärtkallt vilket man söker bota genom att medelst på nytt ikopplad kupévärmare återigen framkalla en snöstorm som leder till....
Jag tror läsaren fattar. Riktigt enerverande – faktiskt.

En annan enerverande sak är att det ofta i lokala kommunhuset tas beslut och värps planer som, med förlov sagt, inte verkar särskilt smarta. Senaste tankefloppen kan man läsa om här i Lokala Världsbladet* där det berättas att migränsjuka alternativt vinterspyende personer skall kurera sin blixtrande huvudvärk eller interfoliera sitt hulkande genom att i sitt sjukskrivna tillstånd passa 2-3 barn i dagisåldern som då icke må å dagis vistas när förälder är i hemmet sjuk.
Det är bara så dumt. Och trist är att kommunen ofta skaffar sig tockendär negativ publicitet.

Arbetsveckan är för många tillända såhär om fredagskvällen. Så icke för mig och ett par kollegor på folkhögskolan. Imorgon bär det – tillsammans med några elever och två volontärer** – åstad till Arvidsjaur där stiftets internationella dag skall gå av stapeln med ca 250 anmälda deltagare. Kul! Och viktigt! Jag skall i sammanhanget tillsammans med några andra ansvara för ett seminarium baserat på resan till Palestina-Israel i höstas.

Till sist: En medarbetare – kvinnlig – knuffade mig igår. Jodå. Knuffade.
Men jag sjukskriver mig inte. Fast jag blev knuffad. Helt oförtjänt.


*  Alltså Piteå-Tidningen.
**  Med dessa omnämnda volontärer avses inte elever på skolans volontärlinje utan två andra som via en organisation som håller på med internationellt volontär- och kulturbyte kommit från Honduras respektive Columbia för att volontära på och genom folkhögskolan.

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Bilarna bör vara under tak i vårt klimat. Det löser problemet :-)

2010-02-13 @ 07:39:12
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: Ann O Nym

Du tror inte att Murphy är inblandad i det där med väderomställningsmanickarna??

2010-02-13 @ 09:53:05
Postat av: Tobbe

Att du knuffats helt oförtjänt kan jag inte tänka mig. Ingen rök utan eld! Säkert har du förtjänat knuffen åtminstone genom att tex befinna dig högst uppe på täppan å friluftsdag med Folkhögsskolan.

2010-02-13 @ 10:31:49
Postat av: Ann O Nym

Det ligger något lite i det Tobbe säger. Alldenstund påstötningen kom till stånd torde du ha befunnit dig en sådan position vilken med en hög grad av sannolikhet gav full legitimitet åt den påstått bestialiska gärningen.

2010-02-13 @ 15:17:47
Postat av: bloggaren själv

Jag sa nåt skojigt! Det var allt!

I alla fall tyckte jag det var skojigt!

Liksom en ytterligare närvarande vittneskollega.

Knuffösen skrattade åxå.

Men knuffad blev jag - faktiskt.



PS: Märkligt att detta startar kommentarstorm - eller i varje fall bris. Höglärda funderingsinlägg leder aldrig till detta. DS

2010-02-13 @ 20:10:47
Postat av: egon berglund

Jag håller med Jan Andersson, bilar skall stå under tak, bygg en sk. Carport.

2010-02-14 @ 07:36:27
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/
Postat av: Ann O Nym

Kan det bero på att lättsamma skojerier är tacksamma för kvicktänkta(?) kommentatörer att komma med lustifikationer om, vilket de för det mesta mycket boksynt resonerande tankeinläggen med tillkrånglade nyordsbildningar* inte ger tillnärmelsevis samma utrymme för.



*undrar om inte detta är uppskattat av de flesta av läsarna

2010-02-14 @ 09:37:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0