trafikkraschad jul?

Hur länge är en nyhet en nyhet? Egentligen?
Media i alla dess former har nu dagarna i ända på bästa nyhetstid rapporterat att det snöar, blåser och är kallt. Som nyhet betraktat var det väl aktuellt i ett par dagar för någon vecka sedan men nu visar medias intresse för att det blivit vinter samma envishet som själva kylan.

Byt spår!
blir min maning. Eller ägna samma intresse åt andra långtidare som situationen i Zimbabwe, ockupationen av Palestina, utförsäkrade sjuka, förföljelser av kristna och andra oliktänkande i Irak och annorstädes.
Byt spår – till vadsomhelst!*

Julen lackar i vart fall närmare och de sista – sparsamma – inköpen är gjorda. Då under-sökningar visar att folk i gemen faktiskt inte vad gäller förra julen kommer ihåg vad de fått och av vem men väl minns var, hur och med vilka de julade är det ju ganska meningslöst att presenta i övermåttan. Något någon behöver är i och för sig vettigt att tänka på men utöver vad som behövs kan ju givandet minskas ganska kraftigt.

Fast samtidigt är det ju kul att ge. Bara för att man vill. Som med Tyra till exempel. Alltså barnbarnet som snart är tio månader. Till henne är det kul att ge – fast hon inte fattar eller kommer att minnas vad, av vem eller varför.
Vi skall dit i morgon. Hela surven. Tyras pappas ”gamla” familj. Vi ska jula tillsammans med Tyras mammas ”gamla familj” vilket innebär tolv vuxna och ett litet barn i en tvåa på Porsön. Knytis. Trevligt.

Bengt-Urban Fransson skriver i Lokala Världsbladet. Han brukar inte sticka under stol med att han är troende och kyrkligt aktiv. Jag rekommenderar dagens ledare som är bra, rentav uppbygglig. Dessutom bildförsedd med julens centrala inneåll**.

Gissningsvis återkommer jag i bloggandet på Juldagen eller Annandagen.
Nu pausar jag för att fira helgen och önskar därmed läsekretsen en riktigt

GOD OCH VÄLSIGNAD JUL!


* Bara inte till dravel om huruvida kronprinsessans sexliv har inneburit befruktning eller inte.
** Tänkte ha den som illustration här med det funkade inte.

Kommentarer
Postat av: Egon Berglund

God Jul,pastorn. Redaktionen på "Dessa mina minsta bröder" tar inte julledigt.

Här ett jultips: Tänk på dem. Be för dem.



http://stefanolsson.nu/2010/12/24/o-betlehem-du-lilla-stad/

2010-12-24 @ 11:12:40
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0