en ynka tiondel

Det är kallt nu. Rejält kallt. Lyckligtvis har vi fjällvärme och slipper den direktverkande el vi hade förut. Idag skulle elmätaren snurrat så man kunnat slipa skridskor på den – om vi haft det systemet alltså. Älvsbyn brukar anses vara något av ett kallhål om vintrarna, värmegrop på sommaren. För ro skull gick jag därför nyss ut på SMHIs hemsida för att kolla extremtemperaturer detta dygn. Kanske var vi kallast i landet. Icke så. Minusgrader i hela konungariket och rejält kallt i Norra Norrland där siffrorna är som följer:

> Nikkaluokta-34,8
> Älvsbyn -34,7
> Kvikkjokk-Årrenjarka -34,1

Då kyla i dessa formet faktiskt är värd att skryta med blir det småtrist att bli slagen med bara en tiondel. Den kan synas oväsentligt men blir viktig. Jag bor ju kallare till än alla släktingar och alla vänner och bekanta som inte har förmånen att vara Älvsbybor – utom en. Bloggkompisen Ylva Sarri – länk längst ned till höger – har hus i Nikka och därmed en tiondel till godo. Hoppas hon klär sig varmt.


PS: När jag på Facebook skulle göra reklam för detta blogginlägg fann jag att en lärarkollega tittat på annat håll och skrivit följande text: Älvsbyn är kallast i landet, -36, enligt svt:s väder. Vår termometer visar blygsamma -33,2. Känns lite bistert.
Tydligen hade jag fel – och SMHI. Kul – men i mitt fall sällsynt. DS.

Kommentarer
Postat av: Ylva Sarri

Det är lugnt vi kan gott dela med oss av några tiondelar här å där för vi har så det räcker i Nikkaluokta. Å yes dunjacka och nuvttaga (renskinnsskor) är vad som gäller för nyårsbanketten ;)



Gott slut

önskar Ylva

2010-12-29 @ 08:07:19
Postat av: Jan Andersson

"Fjällvärme"! ;-)

2010-12-29 @ 09:12:57
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: Ann O Nym

Enligt Sveriges meteorologiska och hydrologiska instituts hemsida så hade Älvsbyn -37.8 i natt

2010-12-29 @ 12:03:51
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Även jag noterar "Fjällvärme"! Tydligen ligger Stig Strömbergsson i framkant av nymodigheter i uppvärmningsteknik. Nej jag förstår att tangenterna slant.

Men på tal att kritisera andras faktafel. Tidningen dagen gjorde ett nummer av att citat" Det blev lite tokigt när mobiloperatören 3 i en tävling sökte namnet på den stad som Jesus växte upp. Rätt svar (enligt operatören 3): Mecka. Nu ber man om ursäkt för att ha förväxlat Muhammeds födelsestad med Jesus uppväxtort." slut citat av http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=240876

Men de "föll på eget grepp" när de påstod att citat " Mecka är den stad på den arabiska halvön som islams profet Muhammed föddes, i Nasaret ligger i nuvarande Västbanken " slut citat.

Men nu har det ändrat i texten efter att jag kommenterat den.



2010-12-29 @ 12:30:35
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/
Postat av: Tobbe

Hade tänkt ringa dig igår kväll och gratulera när jag på SVTväder fick se att Älvsbyn (just då?) hade kallast i landet -36.



Grattar nu istället.

2010-12-29 @ 17:45:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0