kvartsekelkalas mm

Igår – alltså den 20:e – var det 25 år sedan jag blev tvåbarnspappa.
3100gramsmiraklet är den blonda tösen uppe till höger på bilden.
Även om det nu snart är två år sedan bilden togs är hon sig lik.
På grund av arbete och annat kunde hon inte jubileas av rätt dag.
I kväll har vi dock kalasat.
Trevligt.

Så till något helt annat föranlett av förra inläggets 6:e kommentar som vittnade om att jag inte bloggat på några dagar. Sant! Visserligen sant! Givetvis har detta minst en orsak samt ett smärre antal anledningar varav de främsta är tids- och ämnesbrist.

Vad gäller tidsbristen kan sägas att det faktiskt är häcken full på jobbet just nu. Massa lektioner, massa inläsningar, massa samtal, massa planering. Oktober är liksom den galnaste av alla månader och särskilt detta år då mycket mer energi än andra år ägnas åt att via nätet understödja studie- och lärprocesser. Kommande veckas kursresa till Palestina samt kursresan till Norwich ett par veckor senare tillhör inte de årligen återkommande tidsslukarna men tar mycket engagemang och de två sakerna kan stå som exempel på sådant som till och med fick effekten att jag inte bloggade om den gudstjänst som firades i Älvsby kyrka i söndags och som Svenska kyrkans grundkurs fick förtroendet att förtänka och delta i. Förrförra årets inlägg ockuperat territorium återtaget beskriver givetvis inte exakt årets gudstjäns med ger väl en inblick i hur den blev och hur jag upplever det som blev.  

Bloggämnen
är antingen många eller inga. Ibland så många att inget kan väljas. Det nu pågående Kyrkomötet med därtill hörande debatter, kampanjer och förutbestämd voterings-leverans av för regeringen välbehagliga beslut i frågan om hur kyrkan skall uppfatta vad ett äktenskap är givetvis ett ämne att muttra om – kanhända. Eller så lämna eftersom så många andra behandlar frågan med fullt utvecklad tangentbordfrenesi. Jag rekommenderar bloggarna sandahl trampar på och tobbe lindahl om läsaren önskar inblick i vad jag också anser i frågan – även om jag kanske skulle skrivit på annat sätt.
Utvecklingen i Mellanöstern med rapporten kring krigsförbrytelser i Gaza och demokratin Israels toktjockskalliga vägran att samarbeta för att undersöka sina soldaters framfart skulle också egentligen förtjänat de egna skriveriernas uppmärksamhet. Bloggen minstabröder till höger formulerar dock ofta vad jag också jag tänker i frågan.

Givetvis skall jag söka förtäta mitt skrivande under kommande veckoslut och – om IT-fungering kan skapas den kommande veckan i Palestina. Annars blir det väl en massa retroaktivt.

Kommentarer
Postat av: Pär Parbring

Hoppas du får en bra resa! Och som man säger på tyska: Komm gut nach Hause.

2009-10-22 @ 09:41:37
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: Hanna

Tyvärr ligger dina länkar fortfarande alldeles för lååååångt isär så att mi ids hoppa mellan dem. vad har hänt?

2009-10-22 @ 18:18:17
Postat av: bloggaren själv

Hanna! Det är något i din dator. I mina datoRER ser det så bra ut så.

2009-10-22 @ 22:48:36
Postat av: Pär Parbring

Det gör de hos mig också. Länkarna alltså. Använder firefox. I internet explorer håller de ihop. Det är nog blogg.se som har misslyckats i sin kodning för den sidmall du använder.

2009-10-22 @ 23:32:52
URL: http://teologinorr.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0