skolavslutningar igen

Dagen lokala världsblad innehåller en uppsjö artiklar om hur studen- grundent- och andra skolavslutningar sett gårdagens ljus i blaskans spridningsområde. På vissa håll - men inta alla - nämns representanter för prälleriet men ingenstans framskymtar att de skulle gjort eller sagt något olämpligt sett ur Skolverkets fundamentalistiskt religionsfobiska synvinkel.

Beror på? Ingen aning!!


Kanske har prälleriet - och frikyrkopastoriet att döma av en del av kommentarerna till pastorsbloggen inlägg om skolavslutningar - nöjt sig med att vara vänliga komframåsäger som annonserar nu ska treorna spela blockflöjt eller nu skall rektorn prata.

Kanske har de talat om sommarens fantastighet samt gett några enkla moralistiska uppmaningar att ta hand om varandra och andra - samt i snålblåst njuta av eventuellt rentav tvåsiffergradigt badvatten.

Kanske har de dristat sig att trotsa Skolverkets dekret men ingen journalist tycker det är farligt och värt öda trycksvärta på. Kanske tycker till och med murveln att ett ord om Gud eller Jesus är bra.


Jag har som sagt ingen aning. Men funderar...


Vad jag vet var hur det vart - alltså blev - på folkhögskolan.

Jag vet vad som sjöngs. Och sades - eftersom det var jag som sade. Och bads - jodå: bads.

Allt som Skolverket inte gillar.


Kommentarer
Postat av: Sommarmoln

Hej Stig!



Samtidigt är det så att Guds ord och kraft kan man samtidigt visa/ belysa på ett sätt där antalet psalmer/ böner/ inte är det primära.



Guds kraft ÄR.. temperaturen i vattnet, kärlek, grönskande ängar, fåglar som sjunger en måndags morgon som denna i Juni etc etc, det var det som denna pastor från korskyrkan i Västerås predikade om som du refererar till i ditt inlägg.



Många skolor söder om dalälven har ett elevantal där flertalet har annan religös uppfattning än du och jag Stig.



Har man möjligeht att bemöta denan problematik på ett bra sätt så why not ?



Jag själv tycker att detta visar mer på prästernas flexibilitet, styrka, kunnande dvs att han/ hon kan göra det bästa av olika situationer.



Det var det som denna glada pastor från korskyrkan lyckades med till 100% vid Ludvigs skolavslutning i Västerås.



Hälsn Ola



2009-06-15 @ 10:22:15
URL: http://sommarmoln.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0