mellan(in)lägg

Jag har skrivit två inlägg med rubriken manifestera Jesus. Och jag har aviserat att ett tredje kommer. Till dessa två inlägg har läsare gett kommentarer - vilket är kul och en av bloggeriets poänger.


Parallellt med att jag skriver och får kommenterat på bloggen här är det skrivet och kommenterat och diskuterat kring samma ämne på pastorsbloggen - länk till höger, en bit ner. Där har något jag skrivit här berörts helt kort - vilket för mig är helt OK. Här skriver jag dock inte direkt om vad som sker där - utom just nu - men det är nog oundvikligt att jag här kanske påverkas litegrand av hur det är där*.


Av kommentarer både här och där har jag förstått att jag i de två manifestations-inläggen inte fixat - ännu - att exakt pricka in saker och ting så som jag menat. Det jag skrivit om är faktorer - hårdvara och mjukvara - i Svenska kyrkan som kan göra att hennes personal bara blir halv- eller kvartsintresserade av vissa slags ekumeniska manifestationer. Mina tankar grundar sig inte på statistik eller liknande utan bygger bara på att jag funderat över hur jag själv funderar.


Nu till mellan(in)läggets viktiga inlaga:

Bara för att jag inte till 100 känner för en sak anser jag inte saken oviktig!!


Hängde läsaren med här? Jag skriver det igen:

Bara för att jag inte till 100 känner för en sak anser jag inte saken oviktig!!


Många gånger kan det ju faktiskt vara tvärtom. Det man känner - eller känner för - kanske varken är det riktiga eller viktiga. Och det man inte känner för eller bara känner för sisådär är det rätta och nödvändiga. Jag är väldigt lur på att det ofta kan vara på det sättet att trots att en sak inte känns bra måste man gå den vägen därför att det är rätt, inte nödvändigtvis lätt.


Så av vad jag skrivit och kommer att skriva - tro inte jag inte vill ekumenik!!


För mig är ekumenik ett uppdrag som måste vara angeläget också när man känner måttligt. Ekumenik är en plikt** som går utöver variationerna vad gäller känslor och inspiration. Just därför är det viktigt att man på ett juste sätt försöker förstå både hur man själv och hur olika ekumeniska samarbetspartners uppfattar situationer och resonerar. Och det är som bidrag till den tankebrasan hos mig själv och andra jag skrivit de två inläggen manifestera Jesus - och det tredje som kommer.



Här och där - det låter ju som taget ur Fem myror är fler än fyra elefanter.
**  Innan man fyller tjugo är det mesta av livets värderingar på plats. Tills jag var tjugo hjärntvättades jag av Gustaf VI Adolfs valspråk som fann på varenda spänn: Plikten framför allt. Det är något annat än För Sverige i tiden - trendigt, ombytligt och humörberoende.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0