dussinet fult

Ett tidigare inlägg - kaviar med... - illustrerad med samma bild bör nog läsas innan läsaren går vidare. Denna skrivning är att anse som en uppföljare typ Rocky 2 eller liknande.*

Till livets villkor hör regelbundna icke kostnadsfria besök på den lokala cooperabutiken. Att familjen de senaste åren krympt något har bara i någon mån förändrat penningutläggsnivån, dock inte besöksfrekvensen som fortfarande är på två till tre gånger i veckan. Detta är givetvis inget att vare sig säga eller blogga något om ifall det inte då och då leder till att häpnadens tappade hakor behöver plockas upp från golvet. Som idag, alltså, då handelsbutiksvandringen ställde mig inför fakta: Nu är det dussinet fullt! Eller fult! Eller både och.


För snart två år sedan kom en butiksvisit att leda till ett i allvarlig ton författat och ovan omnämnt inlägg om att Kalles Kaviar lämnat sitt enhetssamhälleliga trovärdiga ortodoxa innehåll för att pluraliseras till en massa med riktig Kalles inte helt igenkänningsbara avarter.

Då, för snart två år sedan hade förfallet nått fram till nio - säger och skriver nio, alltså 9 - olika varianter av Kalles Kaviar fast åtminstone i några av fallen det rimligen borde sättas "" kring ordet kaviar.**


Och nu, kamrater och bloggläsare, nästan två år senare så är det dussinet fullt! Eller fult!


I butiken och på Kalles-concernens hemsida finner jag att de flesta "gamlingar" finns kvar men har i något fall fått lätt modifierat namn. Vederstyggligheten Kalles Randiga med banan som provocerade fram inlägget i september 2007 har glatt nog halkat ut ur sortimentet. Dock kan fyra nytillskott i Kallesfamiljen noteras:


Kalles Randiga skaldjur har jag aldrig prövat. Låter som ett onödigt plagiat till Kalles Kaviar räka som i sig var en onödighet och följaktligen också fått vila i affärens kyldisk.

Kalles Kaviar Guld beskrivs med orden: En extra välrökt kaviar med mer rom, viket ger mer smak och karaktär. En kaviar för den sanna kaviarälskaren. Lite underligt känns det med extra välrökt eftersom själva Kalleidén var lättrökt. En Kalles utan Kallighet alltså! Men god. Faktiskt. Madammen föredrar den.

Kalles kaviar original KRAV är ju en fiffig idé. Exakt samma som den ursprungliga klassiska trovärdiga gedigna omtyckta invanda självskrivna tuben men med KRAV-märkta råvaror. Ännu inte testad men en klar kylskåpskandidat.

Kalles prickiga är det mest toklarviga sedan bananvarianten!! På hemsidan beskrivs den som ett extra milt kaviarpålägg som är jättegott som pålägg på frukostmackan. Betyder vaddå?? Att den inte passar på godnattsmörgåsen? Eller inte kan pricka in eftermiddagsmellanmålet?
Man kan få fläckar över hela ryggen för mindre!!



*  En tid efter nämnda inlägg kom ämnet kexchoklad att behandlas i samma tonläge.
**  Sorterna var: Kalles Kaviar, Kalles Kaviar dill, Kalles Kaviar light, Kalles Kaviar mild, Kalles Randiga. Kalles Randiga ägg, Kalles Färskost naturell, Kalles Färskost räka och Kalles Randiga med banan.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Tacka vet jag den tid då vi hade manlig tronföljd, allmän värnplikt, manliga präster och - en sorts Kalles kaviar!

2009-06-24 @ 23:18:53
Postat av: Sommarmoln

Själv använder vi oss av " Svennes kaviar", en kaviar som i och för sig inte är lika god som "Kalles" men som kostar ca 10 kronor mindre / tub. Har även testat Euroshoppers kaviar men det var en smärre katastrof, där det visades att billigast är faktiskt i detta fall... sämst.

2009-06-25 @ 07:29:54
URL: http://sommarmoln.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0