nu är det hetsigt…

Om någon bloggläsare tilläventyrs funderar vart det här med min resa till Berlin tog vägen så kan jag bara meddela att intrycken och funderingar därifrån ingalunda lummades bort av ångorna ur de i bagaget ramponerade ölflaskorna. Tiden har bara inte räckt. Och kommer att vara knapp några dagar till.

Det var alltså om söndagsförmiddagen jag kom hem efter en veckas intensiv bortavaro. Resten av den dagen tillbringades först och främst givetvis gemenskap med familjen. Sedan gällde det att ta del av vad som under en vecka skrivits i lokalbladet och då främst artiklar och insändare med anknytning till en lokal organisationsförändring vad gäller den kommunala vuxenutbildningen. Andras bloggar tog också tid - särskilt den jag kallar sandahl trampar på tar tid eftersom resultaten av hans skrivklåda är både omfattande och läsvärda.


Måndagen innebar arbete och födelsedagsfirande - redan kommenterat.

Tisdagen lektioner hela dagen - varje position i schemat. Innehållet väldigt mycket kring den gudstjänst i Älvsby kyrka kommande söndag som grundkursen har till uppgift att förtänka.

Onsdag ännu fler lektioner kring samma tematik. Läsaren kan inte ana vilka vägar samtalet går och vilka centrala frågor kring tro, förlåtelse, Gudsrelation mm som dryftas.

Torsdag - den dag detta sent om kvällen skrivs har grundkursen varit i Luleå och jag har getts tid att förbereda kommande uppgifter.

Fredag - alltså idag när detta i ottan publiceras - går i gudstjänstsarbetets tecken.

Lördag morgon 0700 reser jag till Övertorneå för att leda en endagsutbildning för kyrkvärdar i Kalix-Torne kontrakt - ca 40 personer.

Söndag blir det gudstjänsten vars exakta utformning ännu inte är klar. Andan vi arbetar i kan man läsa om i inlägget ockuperat territorium återtaget från förra året.

Måndag och tisdag i nästa vecka samlas 100talet personer till fortbildning på folkhögskolan. Det rör sig om församlingspedagoger och andra som har (grupp)undervisande uppgifter i stiftets församlingar. I sammanhanget är jag inkopplad på tre gudstjänster och en del annat i programmet. Tack och lov inte ensam.


Onsdag i nästa vecka ansluter "kyrkpersonalen" - alltså jag och ett par till - till den höstlovsledighet alla annan undervisande personal sedan måndagen njuter av. Först på kanske Berlin kan bebloggas. Om inte allt detta andra och annat tränger sig före.


Så det kan mycket väl sägas: nu är det hetsigt.

PS: Vilken tid som i detta kan ägnas åt att studera hebreiska vill jag bara inte tala om. DS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0