datoriska svar och lösningar

Den nya datorn fungerar!!


Jag och Heffaklumpen - bilden och smeknamnet på yngste sonen - hade för bråttom och fick tunnelseende. Hattifnatten - alltså den yngre sonens alias Heffaklumpens storebror - kom hem från det militära och kunde diagnostisera våra kopplingsmisstag. Den nya datorn fungerar alltså och nu gäller det bara att få virusskydd, e-post och annat flyttat från den gamla maskinen till det nya.


En notering kring inlägget siffreri fredag förmiddag kan lämpligen göras då jag frågade han som sålde den nya datorn till oss. Han visste hur det förhåller sig med IP-adresser, nätverk och sådant och såhär är det: Om ett antal datoranvändare på var sina datorer alla ingående i ett nätverk å till exempel en arbetsplats kollar min blogg registreras de som en tittare (IP-adress) men flera tittningar (lästa inlägg). Detta betyder att det kan antas vara fler som läser denna min blogg än jag tidigare trott. Inte så många som den röda kurvan anger men ändå betydligt fler än den blå - kurverier jag filosoferade om i det länkade inlägget. Glädjande men samtidigt allvarligt ur åtminstone två synvinklar.


Den första vinkeln är att jag läses av något fler än ett trettiotal - kanske ungefär femtio personer i snitt. Det betyder att jag än mer kanske behöver än mer hålla tand för tand-gentbort och tänka på vad jag skriver så att jag inte skriver vad jag tänker - i alla fall inte varje gång och i alla avseenden.


Den andra vinkeln är att jag tvingas anta att en del läser min blogg på jobbet där de har datorer lydande under en nätverksserver som blir maskinen som utifrån sitt IP-nummer ger en markering till statistiken. Jag dristar mig dessutom att gissa att det på grund av bloggens innehåll kanske är på kyrkliga arbetsplatser arbetsplatsläsandet på arbetstid sker. Och till detta säger jag förnumstligt förmanande: Ni glömmer väl, pojkar och flickor, inte bort att jobba!! Era löner utbetalas ju för att ni skall kristna era församlingar, inte för att läsa min eller andras bloggar hur läsvärda och bildande de än kan vara.


Till sist: Heffaklumpen - yngste sonen - har idag stått i centrum för familjens uppmärksamhet alldenstund han fyller det mest meningslösa som går att fylla: 17 år. De 17 åren har verkligen lubbat iväg eftersom han ju egentligen föddes alldeles nyss typ förra året.

Kommentarer
Postat av: Pär

...och betänk då att en och annan av dina läsare kanske har kika på din blogg BÅDE från jobbet och från hemmet. Två ip-adresser registrerade, men bara en läsare! Vilket alltså gör statistiken ännu svårare att tolka.

2008-10-06 @ 08:14:04
URL: http://teologinorr.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0