kyrkan ställer sig avsides, blir LOST

I kungliga huvudkommunen genomfördes för några dagar sedan den så kallade Jesus-manifestationen som kom att innebär att ungefär tolv tusen personer samlades från alla håll och samfund. Media bommade eller ignorerade evenemanget förutom tidningen Dagen som på gott sätt nyårsrapporterat och ledarskrivit. Bloggeridebatter har sedan utbrutit med inlägg av olika slag och uppfattningar.

Svenska kyrkan i regionen och nationellt valde - enligt min mening ett dumt val - att ställa sig på sidan om. Varför man valt att göra så har jag inte fått kläm på. Stockholms stifts hemsida ser ut som om 12000 personer inte samlats, Uppsala likaså och Strängnäs tiger - för att ta de tre stift som är närmast. Svenska kyrkan nationellt är tyst men Kyrkans Tidning har en notis man nu måste leta efter - allt på den sidan handlar idag om att kistknäckning skett på en kyrkogård i Västerbotten - något som TV-programmet Uppdrag granskning avslöjat.

Kyrkan ställer sig avsides - och jag undrar varför. Det är bara så onödigt dumt och räddhågat.


Och så - med TV-nyheternas övergångsreplig:
Nu över till något helt annat.

Igårkväll pajade familjens ena TV-apparat.
Ikväll är det Hockey på TV: Sverige - Schweiz med avsläpp klockan 19.00.
Detta leder till krock i familjens enda TV-apparat samt hos mig själv eftersom innan tredje perioden kan bedömas vara spelad blir det dags för kvällens avsnitt av LOST - till vilket det nu är 329 minuter kvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0