en personlig blogg...

ovan står

En personlig blogg för åsikter, tyckerier och exponerad kreativitet


Min blogg är alltså en personlig blogg - skitviktigt!!!

Vad betyder det??


Jo, följande:

Det som skrivs på bloggen är inte skrivet av skolprästen vid Älvsby folkhögskola eller kyrkofullmäktigeledamöten eller Volvoägaren eller annat av liknande slag. Åsikter framförda här är inte arbetsplatsens åsikter, partiets uppfattningar eller något annat. Jag har en personlig blogg för åsikter, tyckerier och exponerad kreativitet.


Ett uttryck för att det är en personlig blogg för åsikter, tyckerier och exponerad kreativitetd är att det inte finns någon länk - och har aldrig funnits - från folkhögskolans hemsidas presentation av mig till denna min blogg. Däremot finns här en länk till skolan - folkhögskola - till höger eftersom jobbet är en viktig del av mitt liv, mina åsikter, tyckerier och min exponerade kreativitet. Givetvis skriver jag då och då också inlägg som berör jobbet men det är just personliga åsikter, tyckerier och exponerad kreativitet och inte direkta inlägg i samtal och diskussioner på jobbet. Man kan nog också säga att jag många gånger anlägger viss självcensur när det gäller skrivande om samtal, diskussioner, händelser och vägval på arbetet.


Med församling är det likadant. Kategorin församling står för både lokalt, regionalt och rikskyrkligt knutna funderingar. Jag är ersättare i kyrkorådet, ledamot i fullmäktige och genom kontakter och personkännedom initierad till förgasning i en massa saker på alla möjliga nivåer. Mycket där kan jag rimligen inte skriva om på bloggen eftersom den rätta platsen för mina åsikter är direkta möten med människor det där handlar om. Ibland kommenterar jag dock offentliga och välkända saker typ prästmöten, kyrkliga utredningar, Jesusmanifestationer och predikstolsbaldakiner men det är alltid då mina personliga åsikter det är frågan om.


Den här beskrivna rågången är viktig!!

Jag söker upprätthålla den!!


Men situationen blir ibland problematisk.

Läsare kan vara av flera slag - människor med eller utan makt och formellt inflytande.
Läsare associerar ibland mina personliga åsikter och känslor till min arbetsplats - som om den var en tummelplats där jag fritt skulle kunna förverkliga mitt ego.

Läsare kan tro att mina åsikter alltid är den socialdemokratiska nomineringsgruppens eller att sossarnas hållning i olika frågor alltid också är min.

Läsarna kan tro så mycket och mellan raderna läsa en massa som inte står där.


Därför att det är på så sätt kan jag inte skriva om vad som nu fyller mitt sinne mer än följande:


Objection! Hearsay!! Sustained!!

Protest!! Hörsägen!! Godtagen!! - protesten alltså


Ungefär så kan väl domstolsförhandlingsrepliker låta i amerikanska TV-serier om advokater, rättegångar mm där bilden av ett skeende, förlopp eller person måste basera sig på fakta, utrett och bekräftat. Hörsägen, alltså vad-någon-sa-till-mig-att-han/hon-hört-någon-säga-någongång-om-att-någon-skull-ha-antydningsvis-yttrat-sig-om-något-med-anknytnig-till-något-eller-någon underkänns av princip i deckare och allt seriösts sanningssökande. Där stryks hörsägen konsekvent som informationskälla.
Ibland har jag genom åren fått bilden av att hörsägen verkar vara något att ta fasta på i, förutom rent skvaller, olika former av hierarkisk maktutövning - kyrklig som samhällelig. Av sådant blir jag både trött och missmodig.


Tala ur skägget Stig!! Vad menar du??


Det är ju det jag inte kan säga eftersom rågångsmärken inte säker gäller...

Under vilken kategori skall jag placera detta? Politik? Lokalsamhället? Församling? Allmänt?
Det får bli allmänt. Så kan man göra - men inte är det helt rätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0