surfa runt

När jag går ut på internet kollar jag alltid några bloggar. Det blir faktiskt inte så många utan alla är listade under Länkar till höger.

Jag börjar rundturen med den som står sist - tobbe lindahl - för att ta del av vad denne gamle kamrat uttrycker för tankar. Alldenstund jag finner det meningsfullt eller rentav kvickt att kommentera det som där är skrivet gör jag det under signaturen den gamle kamraten.

På tobbes blogg finns en länk till en som också är länkad till från min blogg - hanna johnselius. Så från tobbes blogg klickar jag mig inte tillbaka till min egen utan eftersom tid är pengar så går jag direkt från lindahl till johnselius vilkas bloggar bägge har samma gula nyans. Hanna är liksom tobbe prästkollega men av betydligt yngre snitt. Hennes blogg innehåller också kyrkfunderingar samt funderationer kring ett skrivprojekt hon har. Hon har en länk till lindahls blogg* men den klickar jag minsann inte på. I stället tar jag länken Jedi-mästarens blogg och hips vips är jag tillbaka hos mig själv. Jedi-mästaren är den signatur jag använder när jag ibland kommenterar Hannas inlägg.

Hemma hos mig själv - på min egen blogg kommenterar jag andras kommentarer under signaturen bloggarn själv - tar jag då nya tag och klickar på fredrik norberg som är bördig från Älvsbyn och nu - vad det sägs - studerar teologi i Lund men nyförlovad befinner sig i Österike gissningsvis utan gå på en enda match. Det är förlovningens andra part som är Österikerotad och tillsammans med en nyköpt digitalkamera orsaken till att hans blogg numera mest innehåller alpbilder. Tidigare joddlade han om både ditt och datt, ofta kyrkliga dittar och teologiska dattar. På hans blogg kommenterar jag under signaturen fader stig.

På Fredriks blogg klickar jag på länken Fader Dag Sandahls blogg som jag också länkar till men under namnet sandahl trampar på. Den länken är inte som de andra nämnda helt privata projekt utan i stället en bloggkrönika i en dagstidning på Öland. Sandahl är läsvärd! Inte minst gäller det den serie inlägg han har med rubriken Det lustiga året och så romerska siffror för att ange vilket inlägg i ordningen det är frågan om. I den serien kommenterar han årets högtidlighållande av att prästämbetet öppnades för kvinnor 1958. Det han tillför är analys, påståenden om att man i jubileumsyran förfalskar fakta, döljer sakförhållanden osv. Läs gärna hans definitivt helt politiskt inkorrekta inlägg. Tänkvärda...

Det är onsdag idag men inget avsnitt av LOST att minutmäta till. Men en fotbollsrysare...


*  Egentligen tycker jag det är småkul att Hanna länkar till Tobbe och vice versa. Han har gjort sig känd som icke överdrivet förtjust över att prästämbetet är öppet för kvinnor. Hon är odiskutabelt kvinna och präst. 

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Kul att du tycker det är småkul att Hanna och jag länkar till varandra. Lika kul kan man ju tänka att du och jag länkar till varandra? Kanske är det lika anmärkningsvärt att vi fortfarande är vänner efter snart 46 år. Annars är det ju alltid roligt att göra sådant som är "småkul" dvs som folk kan uppfatta som oväntat. Småkul var det också att vara hos dig och Pia igår kväll. Storkul hade det ju blivit om Sverige vunnit matchen.

2008-06-19 @ 10:31:23
Postat av: Fredrik Norberg

Fader Stig! Jag har varit pâ varenda match som Sverige och Österrike spelat (givetvis via storbildsskärm pâ fan-zone), och mitt fotbollsintresse har ökat markant, sâ det sâ!

2008-06-19 @ 12:57:28
URL: http://fredriknorberg.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ja, visst är det kul! Jag är stolt över att ha er som länkar!

2008-06-20 @ 11:32:05
Postat av: bloggarn själv

Fredriks ger här ytterligare ett bevis på att man inte som jag gjorde kan ta tystnad i en fråga som intäkt för sina resonemang. Glädjande nog är han intresserad av fotboll trots att han tiger om det. På samma sätt som barndopet existerade i fornkyrkan utan att Nya testamentet uttryckligt nämner det.

Trist bara att folkmonarkin med den blågula korsflaggan slagits ut.

2008-06-20 @ 13:37:24
Postat av: madonna

Jättekul....

2008-06-21 @ 00:51:00
URL: http://madonnas.blogg.se/
Postat av: Sven-Bertil Grahn

Tråkigt att du inte länkar/kollar på min hemsida och blogg... men vi lever ju i ett fritt land ;-)

2008-06-26 @ 19:42:18
URL: http://www.svenbertilgrahn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0