dekisar på dekis?

Förra året vid denhär tiden var och hade det varit halligalli kring hur religiösa - eller rättare sagt hur ickereligösa - skolavslutningar kan och får vara. Förbundet humanisterna - ofta kallade humanetiker -  hade då drivit opinion på olika sätt, sökt bli av med Biblar från hotellrum etc. Skolor undersökte och undersökte igen om det skulle finnas någon familj som var så mot att deras barn skulle vara i kyrkan att det skulle ge skolan anledning att helt utebli från de invigda Gudshusen - samt därigenom låta aktuell familjs barn bli stigmatiserat som den eller de som sabbade traditionen. Att det dessutom var samvetsömma ateister det gällde och att dessa oombedda agerade för muslimernas skull gjorde det hela extra patetiskt, särskilt som ateisterna aldrig tidigare agerat till förmån för Jehovas Vittnen som alltid avstått från skolans besök i kyrkor.


Inför årets Denblomstertidnukommersäsong har det varit i det närmaste helt tyst i frågan. Humandekikerna verkar ha fattat att deras aktioner i stor utsträckning var kontraproduktiva och egentligen bara fått folk att vilja behålla traditionen. Skulle nu bara kyrkliga representanter - de som förvaltar de invigda kyrkorummen - våga spotta upp sig så....


Jag har varit sjuk idag. Och igår eftermiddag. Feber å frossa. Främst igår. Idag bara lite bakiskänsla efter feberkörningen. Skall dock kvällsjobba genom att delta vid OAS-sammanträde inför sommarens möte.


NoneJag skriver detta inlägg på min lapptopp eftersom den internetuppkopplade datorn är gymnasieelevsupptagen - han spelar säkert spel. Jag publicerar således inlägget senare men vill redan i skrivögonblicket nämna att det nu är 158 minuter kvar till kvällens avsnitt av LOST - säsongens sista. Det som skall ske i serien är att den mystiska ön skall flyttas och det är väl därför man måste göra uppehållet. Ön skall lämna plats för alper, alltså fotbolls-EM i Österike.

Publiceringen sker dryga minuten efter att kvällens avsnitt av LOST börjat. Jag kutar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0