sandahl trampar på

image230Om man kollar till höger på denna bloggfront finner man länken Sandahl trampar på. Den går till Dag Sandahls blogg i Östran som verkar vara en lokalblaska för en härifrån sett ocentralt belägen sydsvensk region.

Sandahl tramperier är ofta läsvärda. Senast - 7 februari under rubriken Oförskämd - klampar han på och kritiserar vad han menar vara ett till Växsjö stift knutet fuffens med penningar och att sådant dessutom försvarats av den som bär regionens mitra och kräkla.
Och sedan hans sammanfattande fotarbete - en ren verbal stepp-dans:

... jag (hade) förbrutit mig genom att säga sanningen. Kejsaren är naken. Folk ska inte fatta när kyrkosystemet brakar samman. (...) Läran håller inte ihop, kyrkoordningen är ett instrument för att nördarna ska fira julafton i paragrafrytteri och kyrkorättslig exercis, gudstjänstsiffrorna går ner, medlemssiffrorna likaså och nu står det klart att den inomkyrkliga ekonomiska solidariteten ersätts av stiftspartikularism. Allt medan stiftet (i praktiken en drös tjänstemän) ska ägna sig åt att visitera arbetet i församlingarna och därmed avkräva kyrkoherdar och andra rapporter, stiftets styrelse lägga ihop enheter och stiftskansliet producera hekatomber med papper i organisationsfrågor, så många att extra personal utöver vad som sas när budgeten antogs i november måste anställas. Det är inte alltid så lätt att vara frimodig kyrka!

Jag har aldrig upplevt att Sandahl när han trampar på gör riktiga övertramp. 
Ömma tår i närheten kan dock uppleva sig betrampade.
Och det är vad som gör honom läsvärd.
Både i bloggeri och annorstädes.
Typ.

Kommentarer
Postat av: SvBG

Haha, de där raderna gillar jag :-D Tack för tipset!

2008-02-12 @ 10:09:02
URL: http://www.svenbertilgrahn.se
Postat av: Kjetillotte

really enjoyed the site even learnt a few things on the way, keep up the good work.

2010-05-06 @ 13:11:48
URL: http://kjetillotte.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0