prästmöte, press, annat mm

Det är inte ofta man figurerar i tidningen.
Oftare figurerar annat i tidningen som kan ge anledning till bloggkommentarer.
Idag finns en kombination.

image154

Kyrkans tidning
har en om artikel prästmötet denna vecka - se långa länken nedan. Denna artikel fick mig att fundera helt kort kring mina egna bloggkommentarer om sagda möte. Jag insåg då att jag bara kommenterat K G Hammar och hans agerande så långt jag kunde följa det. Givetvis är ett prästmöte mer.

Lokaliseringen till Luleå och Kulturens hus är värd många glada tillrop.
Prästmötet är, genom att hållas i Stiftsstaden, så att säga hemma igen i stället för att vara utlokaliserat till den förre biskopens hemby Skellefteå. Närheten mellan kulturens hus, Domkyrkan och boendet var bra.
Linné-föreläsningen var mycket intressant och fantastiskt välformulerad, rentav ett språkligt njutbart mästerstycke.
Tankelinjen och pedagogiken har jag berört tidigare. Som det var tänkt var det bra - möjligen med reservationen att det återigen var ett möte där alla gemensam tid innebar matning från podiet utan tillfälle till någon form av dialog eller rentav debatt. När dessutom innehållet kom att förändras kom det oemotsagda Hammar-andet att ge intrycket att hans provokativa särmeningar skulle vara stiftets nuvarande och framtida linje. Någon har sagt ungefär det är bra att han rör om i grytan och det kan väl vara sant. Dock är det väl så att om inte grytan tillåts koka anrättas ingen mat och det spelar ingen roll hur mycket man rör. Jag önskar därför prästmöten där man vågar att från podiet ge en kreativ spänning mellan olika synsätt en del samt törs släppa det gemensamma samtalet fritt - typ.

Norrbottenskuriren innehåller idag en artikel: Lär ut kyrkans grunder på distans. Man hittar den genom att följa kuriren-länken nedan, klicka på sök och då skriva in till exempel ordet grundkurs. Läs, begrunda och njut av bilden.
Folkhögskolelänkarna går till samma information samt annan information på folkhögskolans hemsida.

Piteåtidningen igår hade också en intressant artikel men om något helt annat - kortsiktigheten i kommunala och statliga myndigheters agerande vis à vis människor som behöver stöd i tillvarom. Förutom att artikeln berör något viktigt har den en koppling till min värld av tväggehanda art. Det är dels så att bristen på insatser indirekt påverkar min arbetsplats eftersom den på uppdrag av myndigheter varit leverantör av insatser till behövande människornas fromma men detta nu upphört - förhoppningsvis tillfälligt. Det är dessutom också så - vilken är min främsta koppling till artikeln - att damen mellan de två herrarna på bilden är den madam jag varit sambeskattad mer i snart trettio år. 

http://www.kyrkanstidning.se/kyrkanstidning/upload/files/html/stift/lulea/index.html
http://www.kuriren.nu/
http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=76772&arkiv=False
http://www.alvsbyfolkhogskola.nu/grkvt08index.htm
http://www.alvsbyfolkhogskola.nu/bibelskolapolarindex.htm

Kommentarer
Postat av: Anonym

Intressant hur ett ord kan ge en så olika associationer... Ordet är i det här fallet- madam... Jag måste säga att jag blev mycket glatt förvånad av att se din fru, så vacker som hon är i verkligheten, har hon inte alls varit i mitt huvud pga av ditt val att kalla henne madam. Men jag antar att du associerar ordet annars än jag... Kram på dig. Milla

2007-09-08 @ 20:07:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0