prästmöte i Luleå 2 - blev annars

image154

Temat Dela liv - dela tro gick som en tanketråd genom prästmötet - i vart fall som jag tror det var tänk. Sjukdom kom dock att i någon mån förändra det hela.

Jag tror tankarna var ungefär dessa:

Med utgångspunkt i de många brev, fler än 700, som människor skrivit till biskopen som svar på hans brev för något år sedan till alla hushåll i stiftet skulle biskopen vid ett par tillfällen ge reflexioner under rubrikerna Att dela smärta, glädje och liv samt Att dela längtan och tro. Jag var med vid första tillfället.

Dela liv - dela tro var temat för den första dagens huvudföredrag. Det tog sin utgångspunkt i ett levande möte talaren haft med en levande människa och handlade om hopkopplingen av människors berättelse med en bukett bärande berättelser i Nya testamentet. Intressant och mycket bra!

Dela liv. Om att se bakom det synliga skulle den andra dagen varit en introduktion i ett sätt att förhålla sig och en metod som kallas Exposure som handlar om hur man kan arbeta med att komma i närheten av människors erfarenheter och tankar. Det föredraget utgick sorgligt nog och jag tror att detta fick till sin följd att tanketråden kom att tvinnas om något.

Fri & beroende, om språk för liv och om liv som språk var den tredje dagens föredrag. Av hävd på prästmöten brukar tredjedagens huvudpresentation ges en, i relation till de andra dagarnas innehåll, något annorlunda riktning men ändå vara ett komplement till mötets huvudspår.

Som sjukvikarie för den andra dagens föredragshållare fick den tredje dagens namn kliva in med det innehåll som hans seminarium planerat ha: Insatsen söker oss, inte vi insatsen. Det gjorde att det blev väldigt mycket K G Hammar från podiet på årets prästmöte vilket, som jag tror, tvinnade om innehållet.

Och några tankar tifrån detta kanske jag skriver i morgon...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0