praha II - resan som mål i sig och en förstatitt

image179

Det var om lördagen den 27:e oktober som det bar iväg med tåg tänkt direkt från hemorten till Arlanda. Så direkt gick det nu inte eftersom bara SJ stannar till under jord på flygplatsen för att släppa av hugade resenärer. Då Norrlandstågen å sin sida framtuffas av Connex blev det således lite mer kommplex - om den dåliga ordvitsen tillåts. Vi fick därför kliva av i Uppsala för att byta tåg vid 7tiden söndag morgon för att sedan vi kommit till Arlanda timmen senare helga vilodagen medelst tålmodig väntan på att flyget skulle avgå vid ungefär ½3.


Det är kul att resa tillsammans och tillbringa tiden pladdrande i liggvagnskupéer, restaurang-vagnen och cafélokaler på flygplatsen. Samtalen, historieberättandet och ett par timmars medvetet samtal i grupper kring delar av vad vi planerat konferensa kring skapar samman-hållning och förståelse i ett till sina uppgifter ganska spretigt arbetslag.


Sterling Airways hade förtroendet att transportera oss till Tjeckien. Min tupplursbenägenhet var stor under flygturen. Väl framme var det mörkt och med buss åkte vi på okända vägar till för oss okänd destination: hotell Kafka.


Väl installerade på rummen - jag delade mitt med arbetskamraten som på andra ställen i min blogg kallats flygarn - bar det sedan medelst spårvagn ut på stan för att hitta ett näringsställe där den förbokade middagen skulle inmundigas tillsammans med en ½liter tjeckiskt öl. Måltiden inklusive drycken var en i många avseenden god belöning på ett dygns resande.


Dagen kröntes med en Prag-by-night-vandring. Kameran var givetvis lämnad på hotellet men telefonen fick duga för bland annat vidstående bild på månen mellan tornen på Tynkyrkan vid Gamla stadens torg - Starometske nam på tjeckiska (fast utan en massa krumelurer på bokstäverna). Harry-Potter-kyrkan kom att bli gruppens smeknamn på byggnaden ifråga och givetvis tog jag fler och bättre kvällsbilder längre fram men dock utan måne.


Vandringsverksamheten ledde så småningom till spårvagnen och därmed tillbaka till hotellet. Skolans ledning + en orienterare + någon till hade under promenerandet tappat kontakten med den huvudklunga av arbetskamrater som främst arbetar i verksamheten och kom tack vare detta och egen brist på orienteringsförmåga att kliva på en spårvagn som gick åt fel håll - en sinnebild av vad som händer om ledningen inte skulle hålla kontakten med fotfolket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0