frestande väder

Nu har det varit ganska kallt länge. Dessutom har temperaturen hoppat på det sätt som angavs i förra inlägget. Tur att det bara är på vintern det är så då 20 graders skillnad mellan morgon och kväll sommartid skulle göra en helknäpp. 20 grader var differensen ett par gånger under veckan: minus 36 på morgonen och bara 16 grader kallt på kvällen.
Fast ärligt talat börjar jag bli trött på kylan nu.

Kvällarna och veckoslutet

har gått i packandets och rensandets tecken. Det andra huset är nu sålt och den nye ägaren flyttar in med start på torsdag kväll kommande vecka. Således gallras nu friskt bland mammas och pappas saker. En del tas i bruk inne hos oss direkt, annat magasineras för framtida bruk, saker spras för att barnen så småningom kanske skall göra allvar av föresatsen att använda det, något läggs ut på blocket och en del körs på soptippen. Det är skönt att börja få det avklarat. Det är också skönt att det dröjt så pass länge sedan de dog vilket gör att vemodet inte drabbar en vid varje pinal. I stället blir man glad över tecken på hur mycket jag och min familj betydde för dem - läsbart utifrån sparade förlovningsnotiser, födelseannonser osv.

I morgon startar en ny vecka.

med den veckliga personalsamlingen kl 08.00. De samlingarna går nu i verksamhets-utvecklingens tecken. Nya utbildningsvägar skall tas fram, idéer brytas och blötas och kloka huvuden slås ihop. Detta är inget nytt eftersom varje vår innehåller sådant. Möjligen är frenesin starkare än andra år.

Musikhögskolan har lejt mig - obs: inga svarta pengar - för att leda en kurs i liturgik för blivande kyrkomusiker. Jag mötte gruppen förra veckan - 11 stycken. I morgon är det dags igen och det är stimulerande.

Församlingen hyr mig av skolan 30 dagar detta år för att arbeta med konfirmander och biträdande ledare. Enligt plan kommer man att göra så också nästa år. Träffar med dessa - och deras föräldrar - kommer att gå av stapeln kommande vecka. Just nu behöver sådant planeras om eftersom nya EU-regler krånglar till lägerverksamhet enormt och det kommer att behövas mer folk - om man inte skiter i reglerna förståss.
Benägenheten i Svenska kyrkan att skita i regler är inte hög, snarare tvärtom. Det är nästan så att finns det en regel så nog katten skall den följas till varje pris. Och finns det ingen regel så nog tusan ser man till att skapa ett reglemente. Ibland känns det som om allt detta reglerande av verksamheten i alla detaljer och klockslag i realiteten reglar verksamheten i stället.
Dock - problemen kommer att lösas - allt annat vore ju ett svek.

Utifrån hur mina (och andras) magisterstudier lades upp har ett fortbildningsalternativ tagits fram. Kolla http://www.alvsbyfolkhogskola.nu/egenfortbildningindex.htm.

OAS-möte planeras i Älvsbyn till sommaren. Se gärna http://www.alvsbyoas.blogspot.com.

Och det blev guld i störtlopp!!! Hat-trick!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0