jag börjar bli lite packad...

Observera: INTE PUCKAD!
Det börjar jag inte bli. Det är något som jag enligt mångas mening varit länge.
Nej! Det är PACKAD jag håller på att bli.
Jag packar inför en veckas resa till södra Polen.

Jag skall, tillsammans med några andra odiskutabelt vuxna samt en binge ungdomar i övre tonåren, på en studieresa till Auschwitz - i förbigående kom jag att nämna resan i inlägget så sant det vart den 5:e maj i år.

Deltagarna är alltså lite äldre ungdomar, i de flesta fall aktiva inom Svenska kyrkans unga. Syftet är att de - och vi vuxna medåkande - skall stärkas i kunskap, medvetenhet och engagemang kring teman som rasdiskriminering, förintelsen och liknande samt kunna fungera som informatörer och inspiratörer efteråt.

Resan är en del av ett projekt där Stiftskansliet, Svenska kyrkans unga, Älvsby folkhögskola - vilket gör att jag är med - samt säkert några andra instanser som jag nu i hastigheten glömmer bort att redovisa är med. Och givetvis också ungdomarnas hemförsamlingar som i varierande utsträckning sponsrar det hela.

Nu bär det i alla fall iväg - på måndag förmiddag.
Hem kommer vi natten mot nästa måndag.
Och detta kan innebära en bloggpaus försåvida inte en medresande kollega låter sin dator spela mot nätet. Hittar jag ett internetcafé kan det ju också inläggas inlägg med jag gissar att polska tangentbord inte alltid är harmoniska i relation till svenska språket. Så vi får se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0