yngre män + god inkomst = hög mygelfaktor (?)

Fusket med föräldraförsäkringen är stort. Kanske var femte krona som betalas ut för vård av sjukt barn sker utan att barn är sjuka. Slantarna går till föräldrar som, fast de jobbar och har ungen på dagis, vill spä på sin inkomst genom att falskanmäla sig sjuka för vård av barn.
Vad är det för hum-hum moral? Är det inte bedrövligt!!

I radio i morse sas det om detta med fusket att stickprov och kontroller visar att män fuskar mer än kvinnor och grupper med godinkomst myglar mer än grupper med lägre inkomster. Att det handlar om yngre personer är ju självklart eftersom det är yngre som har småbarn. Alltså kan matematiken sammanfattas: Ung man + god inkomst = hög mygelfaktor.

Och jag drar mig till minnes att när val-lokals-undersökningar redovisades på valkvällen konstaterades i TV att det parti som har största skillnaden mellan hur många fler män än kvinnor som röstade är Moderaterna och att partiets valmanskår har relativt låg medelålder. Kärntruppen bakom partiets framgång är alltså just ung man + god inkomst.

Med statistik kan man bevisa nästan allt och antyda precis vad som helst.

Kommentarer
Postat av: Madonna

När våran förstfödda var liten hade man 10 eller 12 dagar/år vill jag minnas. Vi lyckades med konststycket att avhandla mässlingen i jan, röda hund i maj och kikhosta i november. Men det var ett trixande med skiftbyten och semesterdagar minns jag. Året var -79

2006-09-28 @ 13:22:09
URL: http://madonnas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nja jag anser mig vara hyffsat ung och är kvinna och moderat. Så jag mot bevisar väll lite av statistiken?

2006-09-30 @ 17:43:53
URL: http://normanova.blogg.se
Postat av: Annelie

et finns en trist variant med en tydlig orsak i det myglet. Det är förkyld lågavlönad mamma/pappa som inte sjukskriver sig själva pga karens dagar... Utan istället glatt beslutar att lilla barnet är lite krassligt, så det måste få vara hemma från dagis/ skola. Föräldern får vila från jobbet, lille arvingen får kvalitetstid med snorig förälder... alla borde vara nöjda, om det inte vore för att det 1. är en form av mygel & 2. knappt går längre. Efter för många korta sjukfall på barnet måste sjukintyg kunna uppvisas.

Man borde ta bort karensdagen i sjukförsäkringen så barnen får vara hemma då de verkligen är sjuka, inte då föräldrarna är sjuka...

2007-02-15 @ 23:19:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0