nojigt

Idag var det meningen att två vänner från den Koptiska kyrkan i Egypten skulle dyka upp i Älvsbyn. Tanken bakom är en förfrågan från den koptiske biskopen Thomas - ena bilden - att få placera två medarbetare vid folkhögskolan ett par månader. Det är frågan om ett par manliga Bibel-lärare som skulle kunna ingå i vårt arbetslag och undervisa en del på engelska.

På min fråga till biskopen vad han önskade att de skulle föra med sig hem till Egypten blev svaret ungefär: En kyrklig folkhögskolas ideologi och pedagogik. Dethär med att man vandrar tillsammans i samtal, inte bara levererar stoff att kunna. Att man arbetar ungefär som Jesus gjorde med sina lärjungar på vägen ut till Emmaus. Du vet detdär som står i slutet av Lukas´ evangelium. För jag vill starta något liknande i vår kyrka.
Snacka om förtroende. Skolan nappade direkt!! Planer började utformas.

De skulle ha kommit runt första september - det gick inte av någon svensk seghetsanledning.
De skulle ha kommit i mitten av september - men det gick inte på grund av nojiga svenska myndigheter. Inresevisum kunde inte ges eftersom någon försäkringsfråga var oklar. Då fixades detta. Ny förfrågan gjordes.
De skulle ha kommit idag - men nu krånglar man då man är mycket tveksam till att ge inrese-visum till yngre män från Egypten. Barbro Holmberg & co - den andra bilden - är rädda att de skall försöka hoppa av. Man vill bara sucka...  Kanske kommer de den 11:e.
Jag känner en snubbe som ibland på sin blogg brukar beskriva Sverige i DDR-termer och säger sig syfta på landets tråkiga arkitektur - uppenbarligen har han inte sett ett grisrosa hus på vägen upp till Kåbbdalis. Men man kan frestas att snacka om DDRisk gränshållning - fast inte för att hålla folk inne utan ute.
Nojigt är vad det är!!!

Gudstjänsten i Älvsby kyrka idag motsvarade mer än väl mina förväntningar. Den förbereddes med ett gediget arbete från eleverna vis Svenska kyrkans grundkurs. Och är man förberedd är man . Och på-känsla hos några smittar till många. Så många var koncentrerade idag och gav akt på vad Gud och människor hade på hjärtat till varandra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0