resultatmässigt blurr

Fotboll igen!!
Nu har det varit så många matcher i fotbollsVM att jag inte vet vilka som spelat mot vem eller vad resultaten blivit - något som ger en ny innebörd åt begreppet totalfotboll. Ett resultatmässigt blurr råder!
Dessutom finns ju egentligen ingen tid till bloggande då det spelas tre matcher varje dag. Det är ju för kulan mer än ett ½-tidsuppdrag att följa alltsammans. Och som synes på vidstående bild är det snart dags igen.

Koka soppa på en spik!!
I veckan hände en ofantligt tragisk olycka i närheten. Ett barn omkom i en bilbrand.
Lokal press har givetvir rapporterat händelsen. Med vemod och mycket passande distans.
Kvällstidningen Expressen som aldrig visar något journalistiskt intresse för hur folk lever och verkar utanför Big Brother och som givetvis inte ens korrekt kan återge namnet på byn gossen hörde hemma i drar sig naturligtvis i denna förstämmningens stund inte för att kliva nära, för nära. Snacka om blurr!!
http://expressen.se/index.jsp?a=610776
http://expressen.se/index.jsp?a=610799
http://expressen.se/index.jsp?a=611689

TV-gudstjänster eller inte!
Den 11 juni skrevs en blurrig artikel i Svenska Dagbladet (den första länken går till den artikeln). Undertecknarna var fyra religionsfobiker som inte accepterar att äldre människor i rullstol skall kunna få möta en gudstjänst via televisionen. Uppenbarligen unnar inte dessa fundamentalistiska religionsneutralister sådana som min numera avlidne far - som så länge benen bar gick i kyrkan varje söndag - att i sin egen bostad få ta del av det man anser viktigt och omistligt.
Flera inlägg har sedan följt i SvD och på annan plats i pressen. De andra länkarna leder till exempel på dessa. Särskilt bra är Kyrkans-Tidnings-länken.
http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_12899187.asp
http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_12971472.asp
http://www.kyrkanstidning.com/opinion/ledare/2006/ledare24.asp

Fotboll igen!
Jag är försenad nu. Brasilien och Australien har nu spelat i snart en ½-timme och det sår 0-0. Nu skall jag gå och se matchen - inte av intresse utan för att FIFA skall få påverka mig till fanatisk fotbollshuliganism utan anknytning till humanistiska ideal som innebär att alla skall få ha bollen lika mycket och att man inte skall skada varandra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0