palestinabrev 0 - ett intro

Madeleine Dahl skriver regelbundet artiklar och funderingar som hon sänder till ett antal vänner. Hennes reflexioner är värda att läsas och jag kommer att lägga ut dem på bloggen efterhand som de kommer till mig.

Madeleine gick Svenska kyrkans grundkurs vid Älvsby folkhögskola för några år sedan och hon har sedan fortsatt att studera för att vad det lider bli präst. Nu har hon studieuppehåll och arbetar för Sveriges Kristna Råd (SKR) som Ekumenisk Följeslagare inom Kyrkornas Världsråds Ekumeniska Följeslagarprogram i Palestina och Israel ? EAPPI. EAPPI står för det internationella projektet Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel. Kyrkornas Världsråd driver det efter en förfrågan från kyrkoledare i Jerusalem. Programmet syftar till att genom internationell närvaro försöka dämpa våldet, ge hopp om att en fredlig lösning är möjlig, främja respekten för folkrätten och höja omvärldens medvetenhet om vad som sker. Kring den svenska insatsen i projektet, kallad SEAPPI, har ett tiotal kyrkor och kyrkorelaterade organisationer gått samman med Sveriges Kristna Råd som huvudman.

De synpunkter/reflektioner som Madeleine ger är helt och hållet hennes personliga och inte nödvändigtvis ett uttryck för vad Sveriges Kristna Råd eller Kyrkornas Världsråd ställer sig bakom. Jag har hittills fått tre brev och lägger ut dem i den ordning de kommit. För bloggläsaren kommer alltså det sista stå först.

http://www.eappi.org/
http://www.skr.org/verksamhet/foljeslagarprogrammet.4.c791f4103209a06ec80002972.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0