ny vecka, ny ägare till en bil, insändare

tröttSå har en ny vecka börjat. Det är inget märkvärdigt men eftersom det står i rubriken så påtalar jag det igen.
Jag lär mig aldrig att ställa om mat-och-sov-klockan i tid. För sjuttio-elfte gången i livet sover jag ganska länge (till 10 ungefär) på söndag, dricker kaffe (bara lite) vid ½8 på kvällen och somnar inte förrän vid tretiden på måndag morgon. Här skyr inte bränt barn elden. Så hart när varje vecka stapplar jag till arbetet och känner ig som ett monument över ett missväxtår.

På tal om missväxt så vill jag nämna att jag i förra veckan läste en av de tristaste insändare jag någonsin läst. I ett patetiskt försök att försvara Åke Green - han som förra året snurrade i pressen anklagad för hets mot folkgrupp efter ett från en predikstol grovt påhopp på homosexuella - har en sjövild uttolkare av kristen tro skrivit. Han går till storms mot tidningens redaktör som han parar ihop med fan själv. Han listar en massa enligt hans mening sexuella synder varav flera inte - vad jag vet - är om nämnda i Den Heliga Skrift för så vida de inte finns i Höga Visan. En av mina magister-studie-kamrater läser och forskar på den Bibelboken och dess (eventuella) samband med sumerisk kärlekslyrik så hon borde veta. På torsdag har vi seminarium så jag får väl fråga (om jag inte känner mig för blyg). Insändarskribenten är en så kallad fundamentalist. Det betyder att han är en person som i sken av att han läser ur Bibeln i stället i Bibeln läser in sina egna uppfattningar. Läs själv hans insändare som ett intressant exempel.
http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=13529&arkiv=False

Dagens lokaltidning innehåller insändarmothugg från en av mina arbetskamrater med make. När arbetskamraten för mig berättade att de skrivit och vidare muntligt redovisade vad hon ansåg var det med lågande blick och upprört tonfall så jag väntade mig mer svavel än vad som blev att läsa. Doch - deras insändare är bra. Läs den.
http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=13837&arkiv=False

I lagens och alla formaliteters namn är jag nu ägare till min fars bil som jag disponerat de senaste fyra åren. Alltså ingen märkvärdig förändring, bara formell.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0