tack och lov!!!

Någon gång för lägne sedan skrev jag att vidstående bild skulle användas när något idiotiskt skulle kommenteras. Jag har inte använt den ofta. I och för sig har ett otal anledningar funnits men jag har valt att inte på bloggen dra upp en del idiotier jag möter.  Via bloggen sipprar ju debatter och åsikter ut i cyber-rymden och kan läsas av alla och om jag skulle hänga ut folk och företeelser skulle det de facto motverka mina försök att hantera stollerierna.

Men nu är det en myndighet i Stockholm och jag kan inte hålla mig!!

DiskrimineringsOmbudsmannen - som är en kvinna skriver "...innehållet i skolavslutningarna bör påverkas i förväg så att risken för religiösa inslag elimineras..."  - enligt Kyrkans tidning.

"Om skolorna prompt vill ha avslutningar i kyrkan ska de inte ha religiösa inslag"
säger hon också.

Jag måste säga att jag blir djupt trött! Så vanvettigt korkat!!
Hur f-sen vistas man i en kyrka utan att vistelsen i sig har religiösa inslag. Hela kåken är ju laddad med kors, altartavlor och en massa symboler! Själva byggnaden är ju för hundan ett religiöst inslag i stadsplanen.
När kommer DO att hävda att kyrkor, synagogor, moskéer och andra lokaliteter skall rivas eftersom några kanske kan hävda att det de anser vara vidskepligheter genom husen påtvingas dem.

Tänk sedan när DO ger sig på tomtevidskepelsen som möter en i varje skyltfönster, på statens frimärken osv. Alla vi som inte tror på tomten - och vi är ju många - tvingas åse hur oskyldiga barn tubbas att tro på en rödklädd klappleverantör som värderar snälla människor högre än andra. Humanetikerna kommer väl snart - i konsekvensens namn - att komma på att tomtens existens ur vetenskaplig synvinkel kan anses tveksam och ansluter sig därmed till denna framtidens Fas2 i korrekt tänkande. Viktig faktor är dessutom att den vidskepliga slentrian-tomte-tron för en normal löntagare är betydligt dyrare än att erlägga kyrkoavgift - något fackförbund och kvällstidningar inte verkat fattat än.

Jag är av den meningen att skolan skall välja plats för terminsavslutningar och när man väljer kyrkan skall församlingen (naturligtvis med full respekt för de barn och ungdomar som har föräldrar med religiösa fobier) besvara valet utan att ge avkall på sin Berättelse - Berättelsen med stort B. Blajsnack denna årstid utan Berättelsen om Jesu födelse och att dillaom julstämning på annan grund kan väl ske - men inte i kyrkan!! Passar inte detta skolan bör de fixa allt själva i annan lokal - och ta debatten med föräldrar, barnen osv. Samt i korrekthetens namn skrota tomtar, pepparkaksgubbar osv.

På skolan där jag jobbar behöver vi tack och lov inte ens frestas att parera för DO-dumheter. Där fixar både kristna, ateister, tveksamma, muslimer osv klockrena skolgudstjänster med Berättelsen om Jesus i fokus både i prat och sång. Och när man inbjuder till att be så ber många med.
I år kom jag at nämna att när människan från jorden reser upp i skyn blir det Fuglesang.
Och när i Betlehem för länge sedan Himlen kom till jorden belv det Änglasång - typ.
 
http://www.kyrkanstidning.com/ArticlePages/200612/21/20061221163423_Headline780/20061221163423_Headline780.dbp.asp

Kommentarer
Postat av: oland Långström

Tack för att du tar upp detta sas svammel från DO/ Roland föresten kommer inte fram på din mail adress

2006-12-28 @ 17:39:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0