kyrkovalet klart - lokal dimma

Så är då alla röster - kanske - räknade och mandatfördelningen i församlingen gjord.

  • S fick 11 mandat
  • C fick 9
  • Kd fick 2
  • V fick 1
Vad kan då detta innebära?

  1. Det kan betyda att V med ett stackars mandat blir vågmästare mellan blocken och enligt tradition går in för att vara ett opålitligt stöd till S. Vad vill de ha för det? Ett kyrkoråd med 4 S, 2 C, 1 Kd och 1 V + kyrkoherden som självskriven och med en av de 4 S som ordförande? Eller ett kyrkoråd motsvarande det som nu sitter med 3 S, 3 C, 1 Kd och 1 V + kyrkoherden och en av de 3 S som ordförande?
  2. Det kan betyda att V gör upp med centern och Kd och pressar S till ett kyrkoråd med 3 S, 3 C, 1 Kd och 1 V + kyrkoherden och då en av de 3 C som ordförande?
  3. En lösning skulle vara att S i praktiken gör upp med centern och skapar ett kyrkoråd med 4S, 3C, 1Kd + kyrkoherden och en av de 3 S som ordförande? Detta blir den mest konservativa lösningen och borgar för en om än god men stillastående förvaltning den kommande mandatperioden.
  4. En annan lite okonventionell lösning skulle vara att S närmar sig Kd och skapar ett kyrkoråd med 5 S, 2 C, 1 Kd + kyrkoherden och en av de 4 S som ordförande samt en överenskommelse om stark Kd-representation i utskotten? Detta skulle sannolikt vara den mest progressiva varianten när S nu inte, åtminstone efter den preliminära samman-räkningen inte har egen majoritet.

Kommentarer
Postat av: Ibrahimagnethe

Hello! Very interesting and professional site.

2009-03-16 @ 11:17:45
URL: http://ibrahimagnethe.myblog.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0