vecka 46 i backspegeln

Så är det fredag och veckan nalkas sitt slut - skenbart. I tillbakablicken ser jag...

...måndagens två kyrkofullmäktigesammanträden. Gamla fullmäktige som skulle ta beslut om budget för församlingen möttes klockan 18 och inget speciellt hände. Fullmäktige valt för 2006-09 möttes en timme senare för att göra en massa val. Valen var förberedda av sosseledaren och centerledaren och i de flesta fall var de eniga om hur platser skulle fördelas efter de styrkeförhållanden valet gav. I tre fall fanns skilda meningar och det ena av de löstes till förmån för centerförslaget. De andra två, handlar om vice ordförande i fullmäkteige respektive kyrkoråd vann s+v voteringen med 12-11.

...tisdagen med besök i grundkursen på skolan av David, före detta grundkursare, nu präststuderande och homosexuell. Dagen innebar ett vidgande möte och samtal i god ton och atmosfär. Kvällen ägnades åt en liten vuxenkonfirmationsgrupp. Ett utvecklingssamtal för ena sonen hanns med och där var allt OK.

...onsdagen som innebar sammanträde i Piteå om utveckling av ledarutbildningar etc i kyrkan. På www.eniro.se kan man få kartor och körvägledning till varsomhelst men om den utskriva kartan lämnats hemma får man irra och leta i alla fall. På eftermiddagen anslöt jag till samling för alla präster och diakoner i Pite älvdal och deras överläggning kring situationen med kyrkomötesbeslut, listor, reaktioner osv. Ett referat av konventet finns på
http://www.pitea-tidningen.se/index.php?artikel=129496&option=1&PHPSESSID=46e39e4e544ee16ff139ed7c53a89123
Det var också utvecklingssamtal men för den andra äldre sonen - allt OK. Och ett avsnitt av LOST.

...torsdag tog jag en sovmorgon, hade någon lektion och diskuterade sedan på nätet frågor om Bibelsyn etc. Jag är med i en diskussionsgrupp där jag mest läser men igar skrev jag lite. Församlingens veckomässa kl 18.30 (tidigare omskriven) var flyttad till skolans kapell eftersom församlingens anställda är på personalresa. Gudstjänsten flyttades men långt ifrån alla dem som brukar delta. 15-17 följde med flytten och egentligen är det fantastiskt. Ändringar av gudstjänsttider eller -platser för enstaka tillfällen brukar egentligen vara ganska lönlöst.

...fredag - alltså nu - har innehållit lektioner och snart skall jag sälja inom ramen för skolan loppis till förmån för de katastrofdrabbade i Pakistan, via Lutherhjälpen. Sedan kommer slickning av sår och lite rast innan ungdomsläger i morgon och kanske söndag. Men mer om det sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0