lokalresultatet - några detaljer

Det var ju kyrkoval i höst - något det finns tidigare inlägg om. Tidigare har jag också redovisat mandatfördelningen i vårt lokala kyrkofullmäktige: 11 S, 9 C, 2Kd, 1 V.

Nu vet man mer exakt vad som hände. Det hängde på två röster. Det var marginalen som gjorde att S tog sitt 11:e mandat. Utan dessa två skulle borgar-blocket ha vunnit majoritet.
Jag kryssades upp från plats 5, på grund av annans avflyttning i praktiken plats 4, till plats 2. Trean - en ung tjej från SSU - "kvarkryssades" som trea medan tvåan puttades ner till nr 4.

Nu kommer det roliga:
Jag gissar att den unga SSU-tjejens kryss i viss mån är från personer som valt att rösta på henne men om inte hon stått där sannolikt inte röstat alls.
Jag gissar inte utan vet att mitt namn dragit in åtminstone dussinet röster till S-listan från personer som tog S-sedeln just och enbart just för att det var där de kunde kryssa mitt namn.
Så på ett sätt har hon och jag säkrat att S+V sannolikt kan bilda en majoritet i fullmäktige och på så sätt förvärva ordförandeposter i råd, utskott etc. Och jag som anses vara en så dålig sosse...

Kommentarer
Postat av: Ilyaslinda

The information found by me on this site appeared very useful! Thanks to the owner!

2010-04-29 @ 07:47:40
URL: http://ilyaslinda.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0