så mycket har hänt - punkt 8

Jag smådebatterar på sossepartiets rikshemsidas kyrkovalslänks diskussionsforum.

www.sap.se länk kyrkoval länk diskussionsgrupper pågår en debatt under ett flertal olika rubriker. Den underdiskussion som fått de flesta inläggen handlar om OAS-rörelsen och deras sommarmöten, bland annat i Boden. Om jag bidragit med något vettigt i den eller någon av de andra diskussionerna vet jag inte men jag kunde inte hålla fingrarna från tangentbordet.

Tänk vilken tur den etablerade maktstrukturen i kyrkan har att det finns sådant som OAS!! Det är ju uppenbart att det inte finns annat man har lust att debattera. Om inte nej-sägarna till kvinnor som präster fanns skulle partierna inte ha någon valrörelse!! Idéer om vad man praktiskt vill göra saknas ju i debatten - mer än att säga "nej" förståss, och kanske låsa några dörrar.

På samma sätt var det förra sommaren. OAS-mötet i Piteå skapade ca 4 tidningssidor under en vecka och mycket var kyrketablissemangets kritik av att OAS fanns. Och jag undrar: Varför förmår inte de som med blåljus på taket rycker ut mot OAS att skapa något eget bra som tidningarna kan skriva om? Varför är "de rätttrognas" kyrka så ointressant? Varför arrangerar man inte själva förnyelsekonferenser som folk frivilligt vill åka till och inte besöker bara när man som förtroendevalda eller anställda har alla omkostnader betalda och dessutom lyfter arvode eller lön? Varför - om nu OAS är så läbbigt - agerar man inte så att läbbigheten inte behövs?

Någon har sagt: "En kyrka har de sekter den förtjänar." Och när det som bjuds varken är kallt eller varmt önskar människor vällagad varm mat med kall dryck. Det är därför OAS finns. Det är därför tidningarna inte hittar nåt att skriva om i övrigt. Det är därför man inte har någon "Ja"-val-rörelse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0