svinkallt

termometerNär julen gick i snöstormandets tecken innebär det samtidigt att kylan var lindrig. Det var ungefär minus fem hela tiden. Att det slutat snöa sedan något dygn betydde att idag flydde kvicksilvret ner i kulan på vilken termometer som helst.
Detta med kvicksilver är numera ett bildligt sätt att uttrycka saken eftersom nästan ingen har gamla sortens termometer med kvicksilverpelare längre. Nu är det digitala grejer som gäller, temperatutmätare som mäter utomhustemperatur med angivna tiondelar av grader, en exakthet som kan vara vettig om det gäller feber i kroppen. Att det nu är -25,2 grader till skillnad mot -25,4 för en stund sedan saknar ju faktiskt praktisk innebörd eftersom det är lika förgjordat svinkallt i alla fall. Bilarna kvider ju i alla fall vid varje rörelse på sina fyrkantiga hjul. Man vill bara sitta inne hursomhelst. Då vi har direktverkande eluppvärmning snurrar elmätaren så att den duger till att slipa skridskor på. Tanken på vad sedan ockrar-vattenfall kommer att debitera får också hjärtat att frysa till is. Så kyla är inge kul - tro mig!
PS. För att motverka kylan for jag till badhuset och där somnade jag i bastun. DS.

Kommentarer
Postat av: Madonna

Du har i alla fall skridskorna i trim. Blir kul för Älvsbyborna att se dig göra piruetter på dina nyslipade.....Kunde faktiskt tänka mig att masa mig till Ä för att själv få skåda det.....

2005-12-28 @ 21:26:13
URL: http://madonnas.blogg.se
Postat av: bloggarn själv

Som kommentar till kommentaren vill jag bara kommentera att jag inte någonsin lärt mig åka skridskor. Detta har varit en källa till hånfulla tillmälen från fyra barn i alla deras livsdagar. När jag en gång skulle prova en grannpojkes in-lines - man hade ju sett på TV hur man åker - konstaterade dock hustrun efteråt, med besvikelse i rösten: "Det gick ju inte alls så illa som jag trodde!"

2005-12-28 @ 21:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0